Семигодинна атака 46 дронами: у Херсоні та Одесі є руйнування й загиблі

09:58, 27.12.2023
Семигодинна атака 46 дронами: у Херсоні та Одесі є руйнування й загиблі

Результати нічної атаки рашистів по півдню України. (Фото: Телеграм Сили оборони півдня України)

Через атаку дронів у ніч на 27 грудня на півдні України Сили протиповітряної оборони працювали 7 годин, однак у Херсоні й Одесі є пошкодження будівель, а під Одесою навіть жертви.

 

Як інформує УМ, про це 27 грудня повідомили Сили оборони півдня України у Телеграм.

 

"Вночі ворог атакував південні регіони ударними БпЛА типу "Shahed-131/136". 2 хвилі атак з інтервалом в 15 хвилин склали 7 годин напруженої бойової роботи.

 

Силами протиповітряної оборони знищено 17 дронів-камікадзе: 12 на Одещині, 3 на Миколаївщині, 2 на Вінниччині", - сказано, зокрема, в повідомлені.

 

Зосереджено ворог вдарив по Херсону, там пошкоджено торговельний центр і багатоквартирні будинки.

 

Також влучання відбулось в складські приміщення науково-дослідної установи аграрного профілю. Інформація по постраждалих уточнюється.

 

На Одещині ворог зосередився на атаці на обласний центр. Сили протиповітряної оборони відпрацювали всі ворожі цілі. Уламки збитих БпЛА впали на одну з незаселених новобудов.

 

Також збитий в повітрі дрон впав на дачні будинки в передмісті Одеси. Спалахнула пожежа, яку вже ліквідовано. Одна людина загинула, троє отримали поранення, серед яких 17-річний підліток.

 

На Вінниччині уламки "Шахеда" впали в поле.

 

У межах Хмельницької області сили ППО знешкодили 1 БпЛА типу «Shahed» – цивільне населення не постраждало, на об'єктах інфраструктури руйнувань немає, повідомила Хмельницька ОВА.

 

Загалом цієї ночі над Україною було збито 32 із 46 ударних дронів, повідомили Повітряні сили ЗСУ.

 

Як повідомляла УМ, Нічна атака: ППО збили 28 «Шахедів» і 2 ракети