Росіяни зранку атакують Україну ракетами і дронами

08:41, 29.12.2023
Росіяни зранку атакують Україну ракетами і дронами

Ворог масовано обстріляв міста України, є загиблі й поранені

У ніч із 28 на 29 грудня росіяни завдали масованого удару по всій території України. Спочатку росія запустила кілька груп безпілотників типу Shahed, а під ранок – крилаті ракети. Відомо про ураження та пошкодження в Києві, Одесі, Харкові, Дніпрі та Львові. 

 

У Києві уламки впали в двох районах, є загорання багатоповерхівки та поранені.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомив мер Києва Віталій Кличко та Київська ОВА у Telegram.

 

"У Подільському районі палає складське приміщення. Всі служби на місці. Наразі відомо про 5 постраждалих у столиці. У Подільському районі двом чоловікам медики надали допомогу на місці. Одного постраждалого госпіталізували в Святошинському районі та двох - у Шевченківському. Вибухом пошкоджена будівля станції метро «Лукʼянівська». Станція працює як укриття. Поїзди прослідують станцію без зупинки", – написав Кличко. 


Також у Києві зафіксовано падіння уламків в двох районах, за попередньою інформацією, є загорання житлової багатоповерхівки.

 

Львівську область атакували понад десять ударних безпілотників типу «шахед», є влучання. Напередодні ввечері уламки ворожого БпЛА пошкодили багатоповерхівку в Одесі.


Про влучання у Львові повідомив міський голова Андрій Садовий.


"Маємо загоряння у на обʼєкті критичної інфраструктури у Львові. Тут без деталей. На місці працюють оперативні служби.  Інформації про жертв немає", — написав він у Telegram

 

Також окупанти запустили ударні дрони по Одещині, уламки збитого безпілотника пошкодили багатоповерхівку, виникла пожежа.


Про це повідомив керівник ОВА Олег Кіпер.


«Уламки збитого дрона пошкодили багатоповерхівку в Одесі. Спалахнула пожежа. Фахівці працюють. Дані про постраждалих уточнюються», — написав він.

 

Як повідомляла УМ, у ніч на 22 грудня російські війська атакували Україну 28 ударними дронами, з них 4 збити не вдалося: є влучання в інфраструктурний об'єкт у Миколаївській області, а уламками дронів пошкоджено зерносховище на Одещині та будинки в Києві й Київській області.