Затриманий Ігор Мазепа дивується заставі на 700 млн грн зі «збитками» на 7 млн

13:26, 19.01.2024
Затриманий Ігор Мазепа дивується заставі на 700 млн грн зі «збитками» на 7 млн

Мазепа прокоментував своє феєричне затримання.

Своє затримання прокоментував бізнесмен та засновник інвестиційної компанії Concorde Capital Ігор Мазепа.

 

Як інформує УМ, відповідну заяву Мазепи оприлюднила Concorde Capital.

 

Він подякував усім за підтримку та розповів суть справи.

 

"Перше, із "російського сліду" в цій справі – хіба що деякі російські слова, які я почув при затриманні. Але то на їх совісті.

 

Друге, підозра стосується виділення якоїсь земельної ділянки на 2,4 га. Хтось там порахував, що ця операція завдала збитків державі на 7 мільйонів гривень. Кажуть, виділили з порушенням законодавства. Чому прийшли до мене – не ясно, бо я нікому ніяких державних ділянок не виділяв. Відповіді на питання, чи затримали тих, хто виділяв, я не отримав.

 

Третє, прокурори просять як запобіжний захід для мене заставу в розмірі 700 млн грн. Не 700 гривень, не 700 тисяч гривень, а 700 мільйонів гривень. І ще 500 млн грн за мого брата. Тобто, як мінімум 1,2 мільярда гривень за справу, де нібито збитки становлять 7 мільйонів. З цифрами у них біда: уявляю, які у них були шкільні оцінки з математики. Які у них оцінки були з гуманітарних наук, дізнаємося вже скоро: засідання суду має початися сьогодні о 12:00", - йдеться в заяві бізнесмена.

 

Раніше повідомлялось, що Державне бюро розслідувань затримало 18 січня українського бізнесмена, засновника інвестиційної компанії Concorde Capital Ігоря Мазепу під час проходження україно-польського кордону.

 

Згодом правоохоронці повідомили, що Мазепу підозрюють у створенні злочинної організації та заволодінні 7 га землі біля Київської ГЕС.

 

Як повідомляла УМ, Намагався дати хабар слідчому ДБР: арештовано майно сім’ї львівського бізнесмена Гринкевича.