Вісім збитих «Шахедів» пошкодили будівлі в Миколаївській і Дніпропетровській областях

09:43, 29.01.2024
Вісім збитих «Шахедів» пошкодили будівлі в Миколаївській і Дніпропетровській областях

Росіяни вночі атакували вісьмома "Шахедами" - усі були збиті ППО.

Вночі 29 січня Україну атакували 8 ударних дронів, які всі були знищені українською ППО. Із них 4 було збито над Миколаївською областю. Однак уламками "Шахедів" там пошкоджено адміністративну будівлю, заклад освіти та приватні будівлі.

 

Як інформує УМ, про це повідомили Повітряні сили Збройних сил України, Сили оборони півдя України, голова Миколаївської ОВА Віталій Кім та голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак.

 

"У ніч на 29 січня 2024 року ворог атакував 8-ма ударними БпЛА типу "Shahed-136/131" з району Приморсько-Ахтарськ – РФ, однією ракетою "Іскандер-М" з району Воронезької області – РФ та трьома ЗРК С-300 по Донеччині з тимчасово окупованої території області.

 

Силами та засобами Повітряних Сил, у взаємодії з ППО Сил оборони України, знищено вісім ворожих БпЛА у межах Миколаївської, Дніпропетровської, Хмельницької та Рівненської областей", - повідомили в Повітряних силах.

 

Сили оборони півдня інформують, що вночі ворог вкотре атакував південні регіони дронами-камікадзе. Підрозділи ППО збили 4 безпілотники типу "Shahed-131/136" на Миколаївщині.

 

Внаслідок падіння уламків збитих дронів пошкоджено адміністративну будівлю, заклад освіти та будівлі в приватному секторі. Пожеж не сталося і люди не постраждали.

 

Голова Миколаївської обладміністрації повідомив, що уламки під час бойової роботи підрозділів протиповітряної оборони впали в Арбузинській громаді.

 

У Дніпропетровській області, як повідомив голова ОВА, уламки збитого на Синельниківщині безпілотника впали на територію агропідприємства й побили дах будівлі. Люди цілі.

 

Як повідомляла УМ, Рашисти вночі гатили по Куп'янську: горіла заправка, пошкоджене підприємство.