Законопроєкт про демобілізацію строковиків ухвалила ВРУ

12:24, 23.02.2024
Законопроєкт про демобілізацію строковиків ухвалила ВРУ

Строковики зачекалися на дембель. (Фото з відкритих джерел)

У першому читанні та в цілому народні депутати ухвалили законопроєкт № 11035, який передбачає демобілізацію строковиків після завершення терміну військової служби.

 

Документ містить норму про відстрочку від подальшої мобілізації на 12 місяців.

 

Як інформує УМ, про це 23 лютого заявив народний депутат від партії «Голос» Ярослав Железняк у Телеграм.

 

 За проголосували 319 народних обранці.

 

Законопроєкт про демобілізацію строковиків напередодні вніс до парламенту президент Володимир Зеленський. Згідно з проєктом закону, військовослужбовці строкової служби, термін якої закінчився під час дії воєнного стану та військову службу яких продовжено понад встановлені терміни, звільняються з військової служби в запас «у терміни, визначені указом президента».

 

Водночас Комітет Верховної Ради з нацбезпеки і оборони ухвалив цей проєкт закону з доданою нормою про відстрочку строковиків від подальшої мобілізації на 12 місяців. У залі Верховної Ради законопроєкт ухвалили з цією нормою, повідомив народний депутат Олексій Гончаренко.

 

Відтепер президент Володимир Зеленський ще повинен підписати законопроєкт, після чого документ набере чинності. Тоді строковики зможуть звільнитися з військової служби, на якій вони залишались з 24 лютого 2022 року.

 

Як повідомляла УМ, у Раді обговорюють механізми демобілізації.