Рашисти атакували 13 «Шахедами» та 6 ракетами, один дрон спрямували через Молдову

10:04, 27.02.2024
Рашисти атакували 13 «Шахедами» та 6 ракетами, один дрон спрямували через Молдову

Маршрут одного з дронів ворог провокативно спрямував за траєкторією із перетином українсько-молдовської ділянки державного кордону в Одеській області. (Фото: Телеграм Сили оборони півдня України)

Росіяни в ніч на 27 лютого атакували Україну 6 ракетами та 13 безпілотниками типу "Шахед" − 2 ракети та 11 дронів вдалося знищити.

 

Як інформує УМ, про це 27 лютого повідомили Повітряні сили ЗСУ у Telegram та Сили оборони півдня у Telegram.

 

"У результаті бойової роботи протиповітряною обороною знищено 2 керовані авіаційні ракети Х-59 та 11 "Шахедів" у межах Харківської, Сумської, Дніпропетровської, Хмельницької та Кіровоградської областей", - повідомили в ПС.

 

Також повідомляється, що окупанти запустили балістичну ракету "Іскандер-М"/KN-23 із Воронезької області, 4 керовані авіаційні ракети Х-59 та 1 протирадіолокаційну Х-31П із ТОТ Херсонської та Донецької областей.

 

"Шахеди" цієї ночі запускали з території росії − з Приморсько-Ахтарська та Курської області.

 

Сили оборони півдня уточнили, що обидві ракети знищили на Дніпропетровщині.

 

4 "Шахеди" збили на Кіровоградщині.

 

Сили оборони півдня наголошують, що маршрут одного з дронів росіяни провокативно спрямували за траєкторією із перетином українсько-молдовської ділянки державного кордону в Одеській області.

 

Повідомляється, що дрон пролетів над територією сусідньої держави кількадесят кілометрів і знов увійшов у повітряний простір України, де його згодом знищила ППО.

 

Нагадаємо, що Повітряні сили ЗСУ увечері 26 лютого повідомили, що невизначені БпЛА прямують від кордону з Молдовою у напрямку Хмельницького.

 

Міністерство оборони Молдови заявляло, що жоден з російських безпілотників, які атакували Україну, не пролітав над повітряним простором Молдови.

 

Раніше у Повітряних силах ЗСУ повідомляли про застосування балістичного озброєння. У Полтаві чули звуки вибухів.

 

Як повідомляла УМ, у Костянтинівці ракетою С-300 рашисти знищили залізничний вокзал.