Уникнути шатдауну: Сенат США схвалив бюджет на 1,2 трлн доларів

11:39, 23.03.2024
Уникнути шатдауну: Сенат США схвалив бюджет на 1,2 трлн доларів

Сенат США затвердив бюджет за кілька годин після того, як фактично гроші на функціонування уряду закінчилися. (senate.gov)

Сенат США схвалив законопроєкт про фінансування уряду на 1,2 трлн доларів, після чого документ має підписати президент Джо Байден.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє The Associated Press в суботу.

 

Зазначається, що законопроект підтримали 74 сенатори, 24 були "проти. Очікується, що Байден підпише його найближчим часом.

 

Сенат затвердив бюджет за кілька годин після того, як фактично гроші на функціонування уряду закінчилися. Тож даний законопроєкт доможе США уникнути шатдауну.

 

У рамках затвердженого бюджету оборонні асигнування збільшать на 3%, загальні внутрішні витрати залишать на тому ж самому рівні. Пакет видатків покриває три чверті фінансування федеральних агентств на наступні шість місяців - до 30 вересня 2024 року.

 

Нагадаємо, що шатдаун - це стан, коли частина американського уряду припиняє роботу через відсутність нового бюджету.

 

Конгрес США з вересня 2023 року не може дійти згоди щодо бюджету на 2024 рік. Республіканці вимагають скоротити витрати та посилити безпеку кордонів. Також йдуть дискусії щодо підтримки України.

 

Як повідомляла «УМ», у лютому Сенат США схвалив законопроєкт з допомогою Україні, Ізраїлю та Тайваню на 95 млрд доларів. Зокрема, для України передбачено понад 60 млрд доларів.