Колонізація відкладається: вчені визначили «поріг» життя людини на Марсі

13:57, 24.03.2024
Колонізація відкладається: вчені визначили «поріг» життя людини на Марсі

Вчені назвали максимальну тривалість життя людини на Марсі.

Про колонізацію Марса в космос можуть полетіти хіба-що мрії. Учені з’ясували, що тривале перебування на Червоній планеті неможливе через високий рівень радіації.

 

Про це повідомляє газета Україна молода.

 

Навіть за наявності сучасних технологій людина не зможе прожити там довше чотирьох років.

 

NASA вже відправила на Марс кілька роботів і тепер планує наступного десятиліття доставити туди і людей. Вивчення Червоної планети може допомогти нам краще зрозуміти минуле і майбутнє нашої Землі.

 

Минулого року вчені зі США та Німеччини спробували оцінити вплив життя на Марсі на людину. Їх цікавило питання, чи можна захиститися від радіації і, якщо так, то коли найкраще відправляти місію.

 

Дослідження показали, що люди не зможуть залишатися на Марсі довго. Через чотири роки рівень радіації перевищить безпечні норми.

 

Космічний корабель має забезпечити захист на шляху до планети і назад, але навіть занадто товсті матеріали корабля не врятують, а лише посилюватимуть випромінювання.

 

Учені уточнили, що найкращий час для польоту на Марс – коли активність Сонця досягає свого піку. Воно відштовхує найнебезпечніші частинки, частково захищаючи космонавтів.

 

Підсумок невтішний: дістатися до Марса найближчими роками можливо, а ось обжитися на ньому не вийде. Ще одна причина берегти Землю – іншого дому в нас поки що немає.

 

Як повідомляла УМ, Фатальний 72-й політ: на Марсі розбився гелікоптер Ingenuity.