Остання крапля: посол США після ударів рф по Києву закликала негайно допомогти Україні

13:33, 25.03.2024
Остання крапля: посол США після ударів рф по Києву закликала негайно допомогти Україні

Посол США після ударів РФ по Києву закликала не гаяти ні хвилини з допомогою Україні (Фото: Ambassador Bridget A. Brink)

Після російської ракетної атаки по Києву, яка відбулась вранці у понеділок 25 березня, посол США в Україні Бріджит Брінк закликала не витрачати час та надати Україні допомогу негайно.

 

Як інформує УМ, про це вона пані посол емоційно написала 25 березня у соцмережі  Х.

 

Глава посольства США відзначила, що вранці 25 березня Росія знову атакувала Україну гіперзвуковими ракетами і в Києві лунали гучні вибухи.

 

За останні п'ять днів Росія запустила сотні ракет і безпілотників проти суверенної країни, наголосила Брінк. "Україна потребує нашої допомоги зараз. Не можна втрачати ні хвилини", – закликала очільниця посольства США.

 

Як відомо, у Конгресі США з жовтня минулого року не можуть схвалити багатомільярдний пакет підтримки Україні за пропозицією президента Джо Байдена.

 

Після місяців суперечок між конгресменами тепер у Палаті представників припускають, що спікер Майк Джонсон може винести на голосування проєкт з підтримкою України, Ізраїлю та Тайваню після Великодня 31 березня.

 

Сам Джонсон раніше заявив, що законопроєкт про додаткові кошти для України розглянуть у Палаті представників, щойно буде вирішене питання з фінансуванням федерального уряду.

 

Нещодавно ця умова Джонсона була виконана, оскільки багатостраждальний бюджетний документ підписав президент Байден.

 

Як повідомляла УМ, ворожа ракета зруйнувала в Києві частину будівлі Академії імені Бойчука.