Мер Білої Церкви Дикий вирішив мобілізуватися до ЗСУ

16:14, 30.03.2024
Мер Білої Церкви Дикий вирішив мобілізуватися до ЗСУ

Геннадій Дикий вирішив піти до війська офіцером. (facebook.com/dykyi.ga)

Міський голова Білої Церкви Київської області Геннадій Дикий оголосив про свій намір добровільно мобілізуватися до лав Збройних сил України.

 

Як інформує Україна молода, про це він сказав у відеозверненні, оприлюдненому в соцмережах 30 березня.

 

Зокрема, Геннадій Дикий повідомив, що має військове звання офіцера, а також військову спеціальність.

 

«Я офіцер протиповітряної оборони. Я рішив вступити до лав Збройних сил України й із сотнями тисяч, мільйонами наших співгромадян стати на захист нашої держави», — заявив міський голова.

 

За його словами, зараз Біла Церква на Київщині «стоїть на міцних позиціях, розвивається бізнес, створюються нові робочі місця, інфраструктура підготовлена до будь-яких можливих атак ворога, а команда в місті працює злагоджено».

 

«Я попрошу зберігати ту єдність і працювати на благо громади», — резюмував пан Дикий.

 

 

Зауважимо, що восени 2022 року НАБУ та САП повідомили Дикому про підозру у справі щодо махінацій із нерухомістю. Йдеться про збитки територіальній громаді на понад 8,7 млн грн. Сам Дикий відкидав усі звинувачення.

 

Вже у 2023-му, Геннадій Дикий отримав нагрудний знак «За сприяння війську» від тодішнього головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного — «за значний особистий внесок у справу розбудови й розвитку Збройних сил України, плідну співпрацю, взаємодію у справі захисту національних інтересів держави, активне сприяння ЗСУ».

 

Як повідомляла "УМ", керівництво Вищого антикорупційного суду (ВАКС) виявило тенденцію, коли фігуранти кримінальних проваджень у статусі підозрюваних або обвинувачуваних часто мобілізуються наприкінці судового розгляду.

 

За даними Мінюсту, тисячі засуджених і навіть підозрюваних готові приєднатися до ЗСУ.