Генерал Володимир Шведюк очолив ОК «Захід»

09:59, 15.04.2024
Генерал Володимир Шведюк очолив ОК «Захід»

Командувач військ оперативного командування "Захід" бригадний генерал Володимир Шведюк. (Фото: Фейсбук Оперативне командування "Захід")

Командувачем військ ОК "Захід" призначено бригадного генерала Володимира Шведюка.

 

Як інформує УМ, про це повідомила пресслужба оперативного командування у Фейсбуці.

 

"Відсьогодні, маю за честь очолити, без перебільшень, одне із найпотужніших військових з’єднань Збройних Сил України. Дуже вдячний за довіру командуванню, яке поклало на мене цю відповідальну місію. Це велика честь і привілей, і я розумію, що воно несе за собою велику відповідальність перед вами, перед нашими військовими частинами і перед Україною.

 

Ми, як потужний організм, стоїмо перед великими викликами та завданнями, які потребують нашої кропіткої роботи, відданості та професіоналізму. Ядро оперативного командування "Захід" - велика кількість досвідчених офіцерів, готових долати будь-які труднощі. І я вірю, що ваш потенціал як команди досягне ще більших успіхів", - заявив Шведюк.

 

Раніше повідомлялося, що у Збройних силах України продовжується кадрова перестановка. Тоді звільнили ще двох командувачів, йшлося про генерал-майора Андрія Ковальчука і генерал-майора Сергія Літвінова.

 

Згодо у Сухопутних військах повідомили, що командувачів оперативних командувань "Південь" та "Захід" Андрія Ковальчука і Сергія Літвінова не звільнили з лав ЗСУ, а перевели на інші вищі посади.

 

Як повідомляла УМ, попередній командувач військ Оперативного командування "Південь" генерал-майор Андрій Ковальчук несподівано пішов у відставку