По Чернігову рашисти вгатили ракетами: багато загиблих та поранених

10:40, 17.04.2024
По Чернігову рашисти вгатили ракетами: багато  загиблих та поранених

Під ранковий ракетний удар російських варварів потрапив густонаселений мікрорайон Чернігова.

Вранці 17 квітня російські окупанти трьома ракетами вдарили по густонаселеному району Чернігова, у результаті чого загинули щонайменше 11 людей, кількість жертв може зрости.

 

Як інформує УМ, про це 17 квітня  повідомили в Телеграм-каналі Чернігівська ОВА та г в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако в ефірі марафону новин

 

«Недобрий ранок на Чернігівщині! Ворог завдав трьох ракетних ударів майже по центру міста. Є загиблі цивільні, є багато поранених. Зараз працюють рятувальники, медики. Надається вся необхідна допомога. Створений штаб, буде надаватися вся необхідна допомога», – йдеться у повідомленні ОВА.

 

У свою чергу мер заявив, що «на даний момент інформація підтверджена про 11 загиблих. З того, що я бачу, ця цифра може бути більшою, на жаль».

 

Також наразі відомо про щонайменше 5 травмованих. Пошкоджені будівлі, багато автомобілів, соціальна та міська інфраструктура.

 

"О 9:03 три вибухи пролунало у місті. Це не зовсім центральна частина міста, але густонаселений мікрорайон. Є пряме влучання у будівлю соціальної інфраструктури − 8-поверхова будівля. Візуально зруйновані елементи стін з 3 по 6 поверх і прибудова до неї", - додав Ломако.

 

Дещо пізніше Ломако у Телеграм оновив інформацію: "Станом на 10:40 вже 8 загиблих та 18 постраждалих внаслідок ракетних ударів РФ по Чернігов. Пошуково-рятувальна операція триває".

 

Крім того, гендиректор Чернігівської обласної лікарні Андрій Жиденко розповів, що до медзакладу привезли дев'ятьох потерпілих, з яких троє у важкому стані. Більше людей шпиталізували до районної лікарні, каже він. Адже той медзаклад розташований ближче до епіцентру ракетного удару.

 

За словами медика, у постраждалих мінно-вибухові, черепно-мозкові травми, травми грудної клітини, ураження судинної системи кінцівок. 

 

Додамо, що область "почервоніла" області о 08:49. Сирени лунали майже 40 хв. Згодом місцева влада повідомила, що окупанти завдали ракетного удару по Чернігову. "Приліт" стався по об’єкту соціальної інфраструктури.

 

Нагадаємо, що нещодавно окупанти нанесли ракетний удар по Чугуївському району на Харківщині.

 

Як повідомляла УМ, рашисти вгатили по центру Слов’янська, пошкоджено багатоповерхівки.