Тарантіно не зніматиме свій останній фільм «Кінокритик»

11:00, 18.04.2024
Тарантіно не зніматиме свій останній фільм «Кінокритик»

Квентін Тарантіно зняв дев’ять фільмів, якщо рахувати двосерійний фільм «Вбити Білла» як один фільм. (Фото: ANDREAS RENTZ/GETTY IMAGES)

Свою «лебединну пісню» - останній із задуманих фільмів -  «Кінокритик» (The Movie Critic) режисер Квентін Тарантіно більше не планує знімати. Це мав бути «фінішний», десятий фільм Тарантіно, однак режисер повністю відмовився від проєкту.

 

Як інформує УМ, про це повідомило видання The Hollywood Reporter, посилаючись на власні джерела.

 

Останніми тижнями Тарантіно перестав працювати над «Кінокритиком». Джерела Variety кажуть, що режисер не збирається переписувати сценарій фільму або будь-яким чином продовжувати проєкт. Замість цього Тарантіно хоче зайнятися чимось новим.

 

Як казав сам режисер, дія «Кінокритику» відбувається в 1977 році в Каліфорнії (США), а його головним героєм був «хлопець, який жив, але ніколи не був по-справжньому відомим, і він писав рецензії на порно». Тарантіно розповів, що надихався своєю роботою, коли був підлітком — він завантажував порнографічні журнали в торговельний автомат. В одному з журналів йому подобалися статті критика, який писав «уїдливо і розумно».

 

Тарантіно запрошуав Бреда Пітта зіграти в «Кінокритику». Однак невідомо, чи уклали вони угоду, бо на той же час Пітт планував зйомки у фільмі «Формула-1» режисера Джозефа Косінскі. Очікували, що зйомки «Кінокритика» розпочнуться наприкінці цього року або на початку 2025-го. У фільмі могли зʼявитися й інші актори, з якими раніше працював режисер.

 

Тарантіно завжди казав, що хоче зняти десять фільмів або піти на пенсію до 60 років (зараз йому 61 рік). В інтервʼю він зізнавався, що режисери з віком «втрачають свій блиск», і він не хотів би мати навіть однієї поганої картини у своїй фільмографії, адже, за його словами, одна погана кінострічка зіпсує три хороші.

 

Квентін Тарантіно — один із найвідоміших режисерів Голлівуду. Лауреат двох премій «Оскар» за найкращий сценарій («Кримінальне чтиво» та «Джанго вільний»), має три номінації як найкращий режисер та одну за найкращий фільм.

 

Як повідомляла УМ, драма Олеся Саніна «Поводир» у кінопрокаті США: всі кошти підуть на допомогу Україні.