Рекордсмен-нігерієць: безперервно грав у шахи 60 годин

09:34, 22.04.2024
Рекордсмен-нігерієць:  безперервно  грав у шахи 60 годин

Нігерійський чемпіон з шахів грає в королівську партію 60 годин — новий світовий шаховий рекорд (Тунде Онакоя грає в шахмати на вулицях Нью-Йорка). (Фото: Yuki Iwamura)

Світовий рекорд з безперервної гри в шахи побив нігерієць Тунде Онакоя— партія тривала 60 годин. Він перевершив попередній рекорд на 4 години.

 

Як інформує УМ, про це пише The Washington Post.

 

Онакоя грав проти чинного чемпіона США з шахів Шона Мартінеса. Спочатку він думав, що гратиме лише 58 годин, але продовжував, поки рано-вранці в суботу, 20 квітня, не досяг 60-годинної позначки.

 

Так, чоловіки перевершили попередній рекорд, який у 2018 році встановили Халлвард Хауг Флатебо і Сьюр Феркінгстад з Норвегії — їхня партія тривала 56 годин, 9 хвилин і 37 секунд.

 

Онакоя намагався зібрати мільйон доларів для благодійного фонду Chess in Slums Africa на підтримку освіти для дітей по всій Африці. У перші 20 годин марафону йому вдалося зібрати $22 тисячі.

 

На кожну годину гри Онакоя та його суперник мали лише пʼять хвилин перерви. Іноді вони поєднували перерви — тоді Онакоя спілкувався з нью-йоркцями, які підбадьорювали його, й іноді навіть танцював із ними. Під час марафону чоловік лише пив воду та їв традиційну західноафриканську страву з рису.

 

Поки що Книга рекордів Гіннеса не підтвердила рекорд Онакої, адже цей процес може зайняти тижні. Невідомо, чи зміг він зібрати заплановану суму. Однак інші нігерійці по всьому світу підтримують Онакою та кажуть, що «великі речі можна робити навіть маленькими кроками».

 

Як повідомляла УМ, 76 метрів: українська дайверка встановила світовий рекорд.