Олімпіада-2024: спортсменів з рф дискваліфікують за політичні висловлювання

00:42, 28.04.2024
Олімпіада-2024: спортсменів з рф дискваліфікують за політичні висловлювання

Президент МОК Томас Бах. (Фото AFP)

Російські спортсмени, які планують виступати на Олімпіаді-2024 у Парижі під нейтральним прапором, можуть бути виключені зі змагань.

 

Як інформує Україна молода, про це заявив президент Міжнародного олімпійського комітету (МОК) Томас Бах, передає France24.

 

Зокрема, пан Бах знову засвідчив свою підтримку політики МОК щодо виключення росії з Паризьких ігор через "кричуще порушення" Олімпійської хартії, коли вона анексувала українські спортивні організації.

 

За його словами, невелика кількість російських спортсменів зможуть змагатися в Парижі як нейтральні, за умови, що вони не заявляли про публічну підтримку вторгнення в Україну і не пов'язані з силовими структурами.

 

Натомість будь-який російський спортсмен, який висловлював політичні погляди на ігровому полі, включаючи знак "Z", який став символом війни росії в Україні, може бути виключений.

 

"Негайно буде відкрита дисциплінарна процедура і вжиті необхідні заходи та/або санкції. Це може призвести до негайного виключення з Ігор", - підкреслив президент комітету.

 

Як повідомляла "УМ", Україна має список із понад 800 атлетів і російських функціонерів, які не можуть вважатися нейтральними, і інформує Міжнародний олімпійський комітет (МОК) і Міжнародну спортивну федерацію про те, коли ці спортсмени намагаються пройти кваліфікацію на Олімпійські ігри у Парижі.