Столтенберг вперше виступив у Верховній Раді

17:31, 29.04.2024
Столтенберг вперше виступив у Верховній Раді

Після виступу Столтенберга у Раді нардепи вишикувалися в чергу, щоб сфотографуватися. (facebook.com/verkhovna.rada.ukraine)

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг виступив з трибуни Верховної Ради і запевнив, що Україна буде членом Альянсу.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє голова ВР Руслан Стефанчук, а також низка нардепів  соцмережах в понеділок.

 

«Важливий візит! Радий вітати у стінах Верховної Ради України Генерального секретаря НАТО Єнса Столтенберга.

Цей візит — чіткий та однозначний сигнал для всіх: українців, міжнародних партнерів і ворога, що Україна не одна у своїй боротьбі з агресором», - написав спікер парламенту.

 

За його словами, під час зустрічі говорили про безпекову ситуацію, особливо про оборонні потреби: передусім, про додаткові системи ППО та артилерія.

 

 

Тоді як нардепка Ірина Геращенко пише, що пан Столтенбер з трибуни Ради ще раз підтвердив, що Україна буде членом Альянсу.

 

«Правда, не сказав, коли. Хоч, відверто, Україна чекає сильнішого і однозначного сигналу на Вашингтонському саміті НАТО.

В своєму виступі під час відвідин України Генеральний секретар зосередився на загрозах, які несе вільному світу росія і її партнери, зокрема, Китай.

 

Він віддав шану мужності українського народу і Збройних Сил, які протистоять російській агресії. Й підкреслив, що майбутнє членство України в НАТО має убезпечити її від нових загроз», - поінформувала депутатка.

 

Також у своєму виступі генсек НАТО звернув увагу на важливість демократії і боротьби з корупцією.

 

До речі, Столтенберг став першим очільником Альянсу, який виступив у Верховній Раді. Хоча це вже третій його візит до України.  

 

Як повідомляла «УМ», Столтенберг і Зеленський у Києві обговорили відбиття російської агресії, підготовку до саміту НАТО й реальні кроки України до членства в Альянсі.