Ліна Костенко та Валерій Залужний нагороджені званням «Почесний громадянин Києва», відео

19:38, 08.05.2024
Ліна Костенко та Валерій Залужний нагороджені званням «Почесний громадянин Києва», відео

Віталій Кличко, Ліна Костенко та Валерій Залужний. (facebook.com/Vitaliy.Klychko)

Моральний авторитет, відома письменниця Ліна Костенко та «залізний генерал», ексголовнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний нагороджені званням «Почесний громадянин Києва» у середу, 8 травня.

 

Церемонія нагородження відбулася вдома у Ліни Василівни, куди приїхали мер Києва Віталій Кличко та Залужний.

 

Як інформє Україна молода, про це повідомляють Віталій Кличко та Валерій Залужний у соцмережах.

 

«Сьогодні столиця, рішенням Київради, висловила свою шану та повагу і нагородила званням «Почесний громадянин Києва» двох людей, які є справжніми моральними авторитетами для киян і всіх українців, – Ліну Костенко та Валерій Залужний.

 

Ліна Василівна протягом багатьох років уособлює незламність та вільну й талановиту душу українців. Дух свободи та сміливості!

 

Валерія Федоровича ми відзначали за його особисті заслуги під час оборони столиці та в захисті державного суверенітету і свободи України», - написав мер столиці.

 

 

І додав, що він був дуже радий вручити відзнаки обом достойникам вдома у Ліни Василівни.

 

 

Тоді як Залужний написав лаконічно: «Для мене велика честь бути поруч з Великою Людиною. Безмежно дякую громаді міста Київ за довіру та високу нагороду».

 

До речі, на початку церемонії Ліна Костенко заявила, що «політичної біжутерії» не носить і не приймає. Тоді Кличко запевнив, що це не «політична біжтерія».

 

«Вперше приймаю нагороду з почуттям дуже гарним», - сказала згодом письменниця.

 

 

«Дуже вдячний Ліні Костенко, що прийняла звання "Почесного громадянина Києва". І гостинно зустріла нас із Валерієм Залужним, який теж сьогодні став "Почесним громадянином Києва".

 

Більше години спілкування були для мене дуже важливими і надихаючими. І спасибі за те, що Ліна Василівна відволіклася від роботи, бо пише зараз одразу дві книги.

Захоплююся!»,  підсумвав згодом міський голова Києва.