Лайно текло кілька тижнів

15:15, 30.11.2016

Вибачте, але я ще про одну свою Батьківщину. Трохи сучасного трешу на тему ЖКГ.

Я думав, що мене складно здивувати дурістю і пофігізмом, але ...

У Демидові Вишгородського району, невеликому селищі під Києвом, є мікрорайон - близько десятка багатоквартирних будинків, побудованих в кінці 70-х.

ОСББ в цих краях немає через старий фонд, бідність населення і загальний пофігізм. ЖЕКу також немає, тому що нікому воно не треба.

Все тримається на чесному слові. І зрозуміло, що все вже починає сипатися. Першою, як завжди, "лягає" каналізація.

До розливів фекалій тут звикли - раз у два місяці щось прориває стабільно. Як правило, аварію усувають через кілька днів.

Увесь цей час веселі каламутні й смердючі струмочки стають невід'ємним елементом українського урбан-пейзажу.

Але цього разу лайно текло кілька тижнів. Воно лилося нескінченним потоком прямо на вулицю, виливалося на сусідню і летіло на трасу, де утворилася смердюча калюжа.

Цього разу ніхто аварію усувати не поспішав. Уже не знаю з якої причини.

Мабуть, дістала всіх каналізація, махнули на неї рукою і вирішили звикати до запаху. Зима ж скоро, знову сніжком припорошить - не так пахнути буде.

Але! У когось - підозрюю, що у шляховиків - здали нерви і проблему вирішили дуже незвичайним способом. А саме: приїхала техніка, через всю вулицю поперек було вирито траншею - канал, яку тут же було заасфальтовано і спрямовано в парк!

Отож вийшло дуже по - європейськи – цивілізований арик для лайна. Тепер фекалії не летять на трасу, не розбивають асфальт, а йдуть в землю, удобрюючи дерева.

Тут же, правда, знаходиться свердловина з бюветом, але то таке. Як кажуть: "Не жили заможно, то немає чого й звикати".