Красуня і Рудьковський

Красуня і Рудьковський

Днями Служба безпеки направила скандально відомому міністру транспорту Миколі Рудьковському повістку на допит у справі про розкрадання його відомством бюджетних коштів. Як пояснив в інтерв’ю «Оглядачу» в.о. голови СБУ Валентин Наливайченко, серед інших, у справі є й доволі пікантний епізод — замовлення міністром–соціалістом чартерного літака до Парижа для власних потреб за гроші платників податків. Вояж до романтичного міста кохання пан Рудьковський, за словами керманича СБУ, здійснив у компанії чарівної молодої красуні, яка має офіційний титул «міс» одного з вітчизняних конкурсів краси.

Заметіль перебігла дорогу

Заметіль перебігла дорогу

Заметіль, яка почалася вчора зранку, перетворила автомобілі та перехожих на таких собі «їжачків у тумані». На дорозі стало слизько, а значить — ще небезпечніше. У столиці, приміром, звичні вже ранкові затори доповнилися «корками» у місцях, де, не впоравшись із керуванням і не втримавшись на слизькій дорозі, автівки «цілувалися» чи просто розверталися впоперек проїжджої частини.

Грудень одначе...

Грудень одначе...

Уже в п’ятницю грудень порадує нас якщо не справжньою зимою, то принаймні снігом та морозцем. «Це незначне похолодання зумовлене переміщенням холодного повітря з північного заходу, — розповіла «УМ» начальник відділу метеопрогнозів Укргідрометцентру Людмила Савченко. — Лютих морозів ми не очікуємо, хіба що на сході та в Карпатах стовпчики термометра можуть впасти до мінус 10—13 градусів.

«Розмита» обов’язковість

«Розмита» обов’язковість

Відповідне конституційне подання до КС направили 60 народних депутатів. Парламентарії вважають, що є величезна потреба в офіційному тлумаченні частини другої статті 14 Закону України «Про кінематографію». Оскільки нечітке формулювання цієї норми закону залишає величезний плацдарм для маневру. Настільки величезний, що сама ідея дублювання українською фільмів іноземного виробництва ось уже стільки часу ніяк не може прижитися в українських кінотеатрах. Відстоювати позицію нардепів у Конституційному Суді мали В’ячеслав Кириленко та Юрій Ключковський. Але через відомі події у Верховній Раді пан Кириленко на засідання КС прийти не зміг, а тому спікером шістдесяти «підписантів» у залі суду був Юрій Ключковський.

Гламур на рейках

Гламур на рейках

Трамвай, екологічно чистий, економний і, що важливо, комфортний засіб пересування, — звичне явище у містах Західної Європи. Київський трамвай, однак, цим характеристикам уже не відповідає, тож популярність його у столиці порівняно з маршрутками й оновленим автобусно–тролейбусним парком сильно підупала, останніми роками було закрито 16 трамвайних ліній. З наступного року міська влада обіцяє випустити на колію нові трамваї фірми «Сіменс», які замінять звичні чеські Т-3 та Т–3М. Модернізують також трамвайні колії, по яких будуть «бігати» нові блискучі вагони.

«Вершки» з мізками

«Вершки» з мізками

Сьогодні Академія наук вищої школи — авторитетна громадська організація, що об’єднує близько 250 провідних учених, які працюють у вузах нашої держави — відзначає 15–річний ювілей. Академію було засновано 1992 року з ініціативи визначного українського ученого–фізика, педагога й громадського діяча професора Віталія Стріхи, який незмінно очолював АН ВШ України до своєї передчасної смерті 8 лютого 1999 року. Відтоді президентом АН ВШ є доктор геолого–мінералогічних наук, професор, лауреат Державної премії України Микола Дробноход.

Полонез Чапкіса

Полонез Чапкіса

Сьогодні весь столичний бомонд, включаючи політиків і представників шоу–бізнесу, вальсуватиме на Віденському балу в Національній опері України аж до світанку. Його планує відвідати понад дві тисячі осіб. Вартість квитків цього року становить від 500 гривень за танцювальний квиток до 2,5 тисячі за місце в ложі. Виручені кошти спрямують на благочинність.

Вогонь під снігом

Вогонь під снігом

Учора під ранок (близько 6.50) у Києві, на вулиці Червонопрапорній, що в Голосіївському районі, виникла масштабна пожежа на складах відомих виробників. Як вдалося дізнатися «УМ», першими загорілися склади великих постачальників електроніки, зокрема, компаній DataLux і МКС. Як повідомляють наші джерела, під Новий рік склади були вщерть заповнені дорогим товаром (ноутбуки, телевізори, плазма–монітори, домашні кінотеатри тощо). Деякі склади вигоріли повністю.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики