Майже орден для Говерли

Майже орден для Говерли

Відповідне розпорядження підписав глава дер­жави Віктор Ющенко. Ним Президент зобов’язав івано–франківську владу спільно з Мінсім’ї, Мінкультури та Міносвіти встановити на Говерлі пам’ятний знак, що символізуватиме українську державність.

Як у джунглях

Як у джунглях

Рідкісне видовище можуть спостерігати мешканці приморського села Надлиманське Овідіопольського району, які інколи виїжджають у справах до Одеси. Неподалік дороги, в широкому степу, де ще донедавна паслися череди худоби, зараз купається на мілководді місцевого лиману і в перервах живиться зеленою травичкою стадо індійських слонів.

Яценюк у мініатюрі

Яценюк у мініатюрі

Розмістити незвичний мініатюрний постамент Голові Верховної Ради Арсенієві Яценюку відомий чернівецький художник Анатолій Федірко вирішив у центрі міста. Відтак уже 14 липня «неживий» спікер гордо постане біля книжкової крамниці «Букініст». Як розповів «УМ» сам Федірко, Аресеній Петрович, як відомо, родом із Чернівців, а тому і вшанувати його вирішили саме у рідному місті. «Всі відомі політики походять з українського села. Здається, ніби наша держава — великий хутір. І ось дочекалися, що в прекрасному місті Чернівцях з’явився політик нової генерації, — зазначив митець у коментарі «УМ».

Расові атаки

Расові атаки

Правозахисна організація «Між­народна амністія», яка нараховує близько двох мільйонів членів у всьому світі, оприлюднила днями доповідь «Україна: уряд мусить діяти, аби зупинити расову дискримінацію». На 44 сторінках доповіді описані випадки нападів на іноземців у Києві та упередженого ставлення до них із боку міліції та влади. «Згідно з даними неурядових організацій, 60 расистських атак сталося в Україні у 2007 році. Шість із них мали наслідком смерть жертв. Протягом цього року вже було понад 30 расистських інцидентів. Чотири з них — убивства», — заявляє «Міжнародна амністія». Більшість жертв — африканці та азіати. При цьому доповідачі констатують, що українська влада не хоче визнавати наявність проблеми расизму в суспільстві.

Сміття як зброя

Сміття як зброя

Група активістів із села Стадниця Вінницького району вдалася до резонансної акції протесту, результати якої можуть відчути на собі всі жителі обласного центру. Люди перекрили в’їзд на полігон твердих побутових відходів, який розташований на землях села, куди і звозиться майже все сміття з 360–тисячного міста, перегородивши його зрубаними деревами та дротом і поставивши ультиматум: негайно припинити будь–яку експлуатацію об’єкта.

Нешкільні забавки

Нешкільні забавки

У Запорізькій області працівники міліції затримали п’ятьох підлітків, яких звинувачують у груповому насильстві. «Зґвалтування відбулося в Оріховському районі. П’ятеро 16–річних підлітків, вийшовши з бару, напали на місцеву мешканку, яка якраз проходила повз них», — розповіли «УМ» в обласному управлінні міліції.

Десять куль для бізнесмена

Десять куль для бізнесмена

Невідомі зловмисники обігнали червоним «Фольксвагеном» джип Володимира Курила, як тільки той виїхав з дому на роботу, і відкрили стрілянину. За інформацією Центру громадських зв’язків обласного управління міліції, у бік підприємця переслідувачі випустили близько десяти куль, три з яких влучили в руку, бік та спину. Однак бізнесмен не розгубився і зумів відірватися від переслідувачів. Поруч з ним у кабіні перебував 17–річний син. На щастя, юнак не постраждав. Першу допомогу потерпілому надали свідки нападу, які перев’язали рани і викликали «швидку». У лікарні бізнесмену півтори години витягували з тіла свинець. Наразі його стан здоров’я медики оцінюють як серед­ньої тяжкості. Потерпілий уже дав свідчення правоохоронцям. Співробітники Фрунзенського райвідділу міліції порушили кримінальну справу за статтею 115 Кримінального кодексу — замах на умисне вбивство.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики