Знімай погони, «перевертню»

Знімай погони, «перевертню»

Таку невтішну статистику навів цього тижня начальник служби внутрішньої безпеки МВС Василь Слободяник. Мало цього, лише за останні п’ять місяців за матеріалами СВБ порушено 313 кримінальних справ проти міліціонерів. За словами пана Слободяника, найбільше «перевертнів», згідно з кількістю порушених справ, на Донеччині — 22 справи, в Криму — 18, на Одещині — 16, на Луганщині і Харківщині — по 13 та в столиці — 15 кримінальних справ. Найбільше порушують закон ті підрозділи, які найбільше контактують із населенням: працівники ДАІ — 38 справ, співробітники карного розшуку та дільничні інспектори — за 36 порушеними справами та слідчі — 17. Отже, на Богомольця, 10 є над чим замислитися.

Після чарки... за жезл

Після чарки... за жезл

Черкаські даішники придумали новий метод боротьби за порядок на дорогах міста. Тепер вони виходять на роботу разом із порушниками дорожнього руху. Щоб ті за компанію постояли з жезлом на шляхах і відробили свої гріхи. «Ми залучаємо до патрулювання тільки тих автолюбителів, котрі керували авто в нетверезому стані. Їх суд оштрафував, а в нас вони по суботах відпрацьовують цілий робочий день, тільки на обід година перерви», — розповідає «УМ» В’ячеслав Харченко, старший інспектор ДАІ УМВС у Черкаській області.

Справедливість є?

Справедливість є?

У понеділок 7 липня в обідню пору в Деснянському районному суді Чернігова правоохоронцям уперше довелося починати не навчальні, а справжні антитерористичні заходи. Після розгляду цивільної справи 42–річний інвалід I групи, ветеран–афганець і ліквідатор аварії на ЧАЕС Олександр Мельник, не задоволений ухваленим рішенням, розпочав сварку в кабінеті судді. Коли та викликала міліціонера–охоронця, Олександр вистрілив у сержанта спецпідрозділу «Грифон» із травматичного пістолета, переробленого під стрільбу бойовими набоями. Куля влучила в живіт. Після цього інвалід, який пересувався на візку, оголосив, що бере суддю та секретаря суду в заручники. Як повідомляє Центр громадських зв’язків УМВС України в Чернігівській області, на місце події відразу прибули спецпідрозділи міліції та Служби безпеки України. Облуправління СБУ запустило в дію план антитерористичних заходів.

«Менше патякай!»

«Менше патякай!»

Незнайомці в масках навідалися до оселі Олександра Костенка близько сьомої години ранку, коли він саме збирався на роботу. Ні з того ні з сього почали бити трубами, промимривши: «Менше патякай!». Встигли завдати чотири удари, внаслідок яких потерпілий отримав струс головного мозку, садна і гематоми.

Всі статті рубрики