Президентська молитва

Президентська молитва

Урочиста церемонія вшанування пам’яті загиблих відбудеться в лісах на Бродівщині, на місці знищеного за часів війни польського села Гута Пеняцька. 28 лютого 1944 року його дощенту спалили разом зі всіма мешканцями, переважно жінками та дітьми. Спалено було щонайменше 172 двори, а внаслідок звірств загинуло, за різними даними, від 500 до 1000 осіб. Після виступу Леха Качинського й жалобного молебня, який відправлятимуть християнські священики всіх конфесій, президенти помоляться біля пам’ятника жертвам більшовицьких репресій у сусідніх Бродах.

Зламаний тризуб і марсіанське православ’я

Зламаний тризуб і марсіанське православ’я

«2010 рік. «Помаранчеві» нацисти розв’язують на Україні громадянську війну. З допомогою «миротворчого контингенту» НАТО західноукраїнські карателі з тризубом на погонах починають знищувати російськомовне населення, стираючи з лиця землі цілі міста. Все Лівобережжя, Крим і Новоросія піднімаються проти окупантів. Росія допомагає бійцям опору найновішим озброєнням, добровольцями... Вони зламають проклятий бандерівський тризуб! Вони покажуть натовським «яструбам» «кузькіну мать»! Поле битви — Україна! Це є наш останній і вирішальний бій!»

Підполковнику, у вас є «план»?

Підполковнику, у вас є «план»?

Про цей випадок ЗМІ стало відомо з неофіційних джерел у правоохоронних органах. Виявляється, позавчора співробітники Служби внутрішньої безпеки ГУБОЗ МВС спільно з прокуратурою Київщини затримали під час спроби збуту наркотичної сировини офіцера СБУ. Джерело «УМ» додало, що торговця «травичкою», підполковника СБУ, затримали в одному з популярних ресторанів на Обухівській трасі, що під Києвом. І додає, що офіцер із «планом» попався не випадково, стосовно нього оперативники СВБ певний час відпрацьовували відповідну інформацію. Отже, виходить, підполковник підторговував «травичкою» не вперше.

Пірати музичного моря

Пірати музичного моря

Тиждень тому у Верховній Раді проголосували за законопроект «Про колективне управління правами на твори, виконання, фонограми, відеограми». За словами Руслани Лижичко, документ цей є «рейдерською атакою на колективне управління та спробою монополізувати ринок публічного використання музики в Україні». Це буде єдина «контора», до якої входитимуть творчі спілки і яка контролюватиме гроші від користувачів за авторські й суміжні права. Законопроект просували Степан Курпіль разом із Кендзьором, Танюком, Полохалом, Яворівським, перераховує Руслана. На даний час чемно сплачують радіостанції, кафе і бари за публічне використання музики. Це всього п’ять відсотків від усіх користувачів. Для артистів це другий дохід після концертної діяльності. І ці гроші отримуватимуть люди, які не мають ніякого відношення до творення музики.

Вакарчук співатиме «Вночі»

Вакарчук співатиме «Вночі»

Святослав Вакарчук вирушає у всеукраїнський тур із проектом «Вночі». Напередодні піар–агент­ство, яке обслуговує тур, розіслало журналістам листи від імені фронтмена «Океану Ельзи», де він запрошував на прес–конференцію і просив принести свою улюблену книгу. Лист був дуже позитивний, сам Вакарчук на прес–конференції теж випромінював позитив і політкоректність — на запитання російською відповідав російською, без зіркового роздратування говорив про речі, які вже, очевидно, повторив не одну тисячу разів, був милим і соціально активним.

Сім тижнів посту

Сім тижнів посту

Завтра відсвяткуємо Масницю і, за традицією, на 40 днів маємо забути про вареники з сиром і сметаною, про масло, м’ясо і яйця. А також про танці, гучні співи і брутальну лайку. В одній з веснянок співається від імені хлопців: «А ти, моя Масляна, воротися — м’ясоїд пройшов — не женився!». Колишні хлопці тривожилися, бо в піст не можна одружуватися. А одруженим не годиться «виконувати подружній обов’язок». Це щоб земні насолоди не відволікали від головного: міркувань про сенс життя. Піст без молитви шкідливий: він лише живитиме гордощі й дратівливість. Під час Великого посту, як правило, люди звертають більше уваги на доброчинність. Допомагають бідним, сиротам, неповносправним. На початку посту слід обов’язково висповідатися і причаститися. Сповіді передує покаяння. Богослови пояснюють, що покаятись — означає збагнути, що добро сильніше від зла, і перейти від негативного сприйняття життя до позитивного.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики