Клясери для Саркозі

28.02.2009
Клясери для Саркозі

Філателіст Ніколя Саркозі.

Президент Франції Ніколя Саркозі відомий багатьма своїми захопленнями. Крім пристрасті до вродливих жінок, хазяїн Єлисейського палацу відомий тим, що залюбки здійснює пробіжки та бігає на лижах, — за це він навіть отримав прізвисько «стрімкий Сарко». Інше, менш відоме, його захоплення — філателія. Саркозі збирає поштові марки, і його колекція зростає день у день. Президент навіть став шефом–спонсором Клубу філателістів при Єлисейському палаці. Про хобі Саркозі стало відомо іншим світовим лідерам та знаменитостям, і вони почали активно допомагати в поповненні президентської колекції. «Зібрання марок Саркозі поступово перетворюється на одне з найбільш імпозантних у світі завдяки світовим лідерам, які постійно роблять свій внесок до колекції», — підтвердила британська газета «Дейлі телеграф».

Зіркою колекції вважається британська серія 2004 року, присвячена століттю Антанти. Цей «королівський» подарунок Саркозі отримав від Єлизавети ІІ під час минулорічних відвідин Віндзорського замку. Свій внесок у колекцію зробив також губернатор Каліфорнії Арнольд Шварценеггер — він подарував французькому президенту клясер із блакитної шкіри з губернаторською емблемою на обкладинці та два конверти першого дня погашення.

«Кілька місяців тому Саркозі організував зібрання всіх філателістських організацій Франції з метою пропаганди цього хобі», — розповів Бі–Бі–Сі виконавчий секретар Французької федерації філателістів Домінік Баланьї. «Я поділяю вашу пристрасть до поштових марок та філателії. Сам я захоплююсь марками з дитин­ства, і вони відкрили для мене цілий світ», — написав Саркозі у зверненні до форуму колег.

Саркозі зазвичай пра­цює зі своєю колекцією вечорами, коли має вільний час. За свідченням друзів президентської родини, Карла Бруні дуже задоволена цим тихим захопленням свого чоловіка.