Французька весна

Французька весна

Схоже, природа симпатизує сплаву шику, гламуру й арту, чим є Каннський фестиваль: вона вгамувала шторм і заспокоїла ісландський вулкан, щоб учора ввечері, 12 травня, весь світовий кінобомонд міг насолодитися відкриттям кінофоруму на Французькій Рів’єрі. Одними з перших червоною доріжкою продефілювали актори Рассел Кроу та Кейт Бланшетт, які виконали головні ролі у фільмі–відкритті фестивалю «Робін Гуд». Голлівудська сага про героя Шервудського лісу є однією з небагатьох комерційних, а також американських стрічок, представлених на фестивалі №1 у світі.

Мамо, вічна і кохана...

Мамо, вічна і кохана...

У понеділковий вечір біля столичного Палацу «Україна» було, як завжди, не пройти. Дівчатка, дівчата та жінки у супроводі братів, чоловіків та синів чекали знайомих, просто розмовляли та, пропускаючи одні одних, заходили до приміщення. На вході їх чекав сюрприз: тендітна рожева троянда і побажання приємного вечора дісталось кожній. Жінки приємно посміхались, залюбки брали по декілька квіток і щасливо заходили до зали — шукати свої місця.

Сага про неандертальців

Сага про неандертальців

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Те, що сьогодні в Україні, на жаль, небагато людей орієнтується в сучасній західній літературі, вочевидь, не таємниця. Причому йдеться навіть не про ознайомлення з нею через іноді поспішні російські переклади, а саме про видання українською. Наразі в нас видається чимало постмодерних філософів 60–х років, але чи достатньо добре ми розуміємося на європейській філософії, скажімо, 90–х, а на новітній — тим паче. Те ж саме і з художньою літературою — і необов’язково інтелектуальною. Гаразд, Коельо, гаразд, Браун, низка серій жанру фентезі та детективів, любовні романи тощо. А що далі?.. Натомість західна література популярних жанрів — не хочеться при цьому вживати дещо претензійний та снобістський термін «кітч» — значно розмаїтіша, ніж ми собі уявляємо, і, без сумніву, могла б витіснити на вітчизняному книжковому ринку чимало російської поп–продукції.

Всі статті рубрики