РАХУНКОВА ПАЛАТА

02.07.2010

31 мільярд доларів

можуть становити золотовалютні резерви Національного банку за підсумками липня цього року, припускає керівник групи радників голови НБУ Валерій Литвицький. За його словами, вже сьогодні ця цифра дорівнює 29,408 мільярдам доларів США. При цьому Литвицький звернув увагу, що цьогоріч НБУ нарощує свій золотовалютний резерв, перш за все, за рахунок зростання економіки, а не співпраці з міжнародними фінансовими організаціями.

 

17 мільярдів гривень

розраховує залучити на розвиток уранового виробництва Україна до 2020 року, повідомила заступник міністра палива й енергетики Наталя Шумкова. За її словами, нині в нашій державі розвідано 53 родовища природного урану, з яких відпрацьованими є чотири. Розмір підтверджених запасів становить майже 300 тисяч тонн, тоді як експлуатуються родовища, які містять усього 16 тисяч тонн урану. Шумкова додала, що на даний час найперспективнішою є розробка уранової руди на Северинському, Квітневому і Сафонівському родовищах.

 

10 мільярдів гривень

необхідно на фінансування державної програми з попередження руйнівних наслідків стихії, заявив Прем’єр–міністр Микола Азаров у ході ознайомлення з рятувально–відновлювальними роботами після підтоплення на Буковині. Очільник уряду пообіцяв, що до кінця поточного року буде розроблено програму з попередження руйнації ударів стихії, яка, зокрема, передбачатиме створення гідротехнічних споруд, захисної інфраструктури, відновлення лісових насаджень тощо.

 

5 мільярдів доларів

виділить «Велика вісімка» неблагополучним країнам на програму зі зниження смертності дітей. Відповідне рішення керівники семи найбільш розвинених держав світу і Росії ухвалили під час саміту в канадському місті Хантсвілл. Гроші виділятимуть упродовж п’яти років, на які розрахована програма допомоги бідним країнам. Ще 2 мільйони доларів, повідомляє радіо «Свобода», виділять інші розвинені країни і світові благодійні організації.

 

1 мільярд гривень

втратить вітчизняна економіка від перегляду працівниками матчів чемпіонату світу з футболу в робочий час. Лише відкриття футбольного дійства у Південно–Африканській Республіці «витягло» з української економіки більше 400 мільйонів гривень, дослідив тижневик «Коментарі». Для вирахування цього показника аналітики брали такі параметри, як аудиторія трансляцій національної першості з футболу (2—5 мільйонів людей) і розмір внеску середньостати­стичного українця у ВВП.

 

300 пляжів

закрито в Україні через невідповідність санітарним нормам, повідомляє Міністерство охорони здоров’я. За інформацією відомства, всього у поточному році повинні функціонувати 902 пляжі в Криму, Донецькій, Запорізькій, Миколаївській, Одеській, Херсонській областях та Севастополі, які мають вихід на морське узбережжя. Утім станом на кінець минулого місяця працювали всього 554 пляжі на морському та 40 — на річковому узбережжях.

 

40 відсотків колодязів

мають воду, не придатну для вживання, попереджає головний санітарний лікар Геннадій Рожков. Із 41 592 обстежених криниць вода переважно не відповідає санітарно–епідеміологічним нормам. Зокрема, найбільш брудна вода в колодязях та свердловинах індивідуального користування в Донецькій області — 72 відсотки. Далі йдуть Полтавська (61,6%), Миколаївська (61,1%), Сумська (59,3%) та Черкаська (50%) області.

 

18—20 відсотків

становить рівень безпліддя у нашій державі, повідомила головний спеціаліст відділу акушерсько–гінекологічної допомоги Департаменту материнства, дитинства та санаторного забезпечення Міністерства охорони здоров’я Ірина Чибісова. Фахівець висловила стурбованість таким станом справ, оскільки, за її словами, в Україні й досі спостерігається негативна демографічна ситуація. «Починаючи з 1994 року, наша держава втратила 6 мільйонів населення, а чисельність українців станом на сьогодні становить лише 46,1 мільйона», — нагадала Чибісова.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>