СТОЛИЧНА АФІША

02.07.2010
ТЕАТР

П’ятниця, 2 липня

Національна опера
Джузеппе Верді «Аїда»

Театр ім. Лесі Українки
Рей Куні «Надто одружений таксист»
Іван Вирипаєв «Валентинів день», сцена «Під дахом», 20.00

Київська майстерня мистецтва «Сузір’я»
Ерік–Емманюель Шмітт «Оскар — Богу»

Театр юного глядача на Липках
Олексій Арбузов «Мій бідний Марат»

Субота, 3 липня

Національна опера
Викис Теодоракіс «Грек Зорба»

Театр ім. Лесі Українки
Джон Кілті, Бернард Шоу «Милий брехун», Нова сцена, 18.00
Айван Менчел «Бабине літо»
Ольга Гаврилюк «Олександр Вертинський. Бал Господній», сцена «Під дахом», 20.00

Київська майстерня мистецтва «Сузір’я»
Франсуаза Саган «Коли кінь непритомніє»

Театр–студія «Чорний квадрат»
Анатолій Неєлов «Дитячий садок»

Театр юного глядача на Липках
Неда Неждана «Химера»

Неділя, 6 червня

Національна опера
 Петро Гулак–Артемовський «Запорожець за Дунаєм»

Театр ім. Лесі Українки
Ісаак Башевіс Зінгер «Остання любов», Нова сцена, 18.00
Ольга Гаврилюк «Едіт Піаф: життя в рожевому світлі», cцена «Під Дахом», 20.00

Київська майстерня мистецтва «Сузір’я»
Шарль Перро «Моя чарівна Попелюшка», 12.00
Джон Маррелл «Сміх лангусти»

Початок вистав, окрім зазначених окремо, о 19.00

 

КІНО

«Сутінки. Сага. Затемнення» (США)

Режисер — Девід Слайд

У ролях: Крістен Стюарт, Роберт Паттінсон, Тейлор Лотнер, Біллі Берк, Ешлі Грін, Джексон Ретбоун, Ніккі Рід, Келлан Латс, Елізабет Різер

В Україні за останній рік встигло сформуватися широке коло фанатів двох попередніх частин кінотрилогії — «Сутінки» і «Сутінки 2: Новий місяць». Продовження вампірської саги зняв автор «Льодяника» і «30 днів ночі» Девід Слайд за мотивами роману Стефані Майєр — «Сутінки 3: Затемнення».

Головна героїня Бела Суон закінчує школу, не за горами випускний бал. У цей час у світі вампірів і перевертнів розпалюється велика війна. Сіетл, де живе дівчина, охоплений низкою таємничих вбивств. У Бели погіршуються стосунки з її хлопцем Едвардом, аристократичним вампіром. Вона вагається, що вибрати — кохання Едварда чи дружбу індіанця Джейкоба, представника світу перевертнів. Від її рішення залежить, чи ворогуватимуть вампіри з перевертнями, відповідно, чи вбиватимуть людей потойбічні істоти. А тут ще на хвіст Белли звалилася злюща вампірша Вікторія, яка шукає дівчину, аби помститися за кривди, завдані нею в попередніх серіях. Письменниця Стефані Майєр й далі пише історію Бели та Едварда. Так що невідомо, чи стане випускниця школи вампіршею, чи любитиме вампіра у тілі людини.

 

«Лузери» (США)

Режисер — Сильвен Уайт

У ролях: Джеффрі Дін Морган, Зої Салдана, Кріс Еванс, Ідріс Ельба, Коламбус Шортів, Оскар Хаєнада, Джейсон Патрік, Холт Маккеллані, Пітер Макдісси, Пітер Френсіс Джеймс

Спецпідрозділ ЦРУ висилають у джунглі Болівії на тіньову операцію. Перед ним стоїть завдання знайти об’єкт і знищити його. Та коли команда прибуває на місце, потрапляє під відкритий вогонь двох таборів. Клей, Дженсен, Рок, Пуча і Кугар дивом залишаються живими. Вони розуміють, що насправді операція задумувалася, щоб знищити їхній спецпідрозділ. У джунглі невдах відправив загадковий агент Макс, що стоїть за кожною особливо брудною справою. Щоб вийти на замовника, хлопці вдають, що загинули і вирішують помститися організації, яка хотіла їхньої смерті.

Команда йде у підпілля і називає себе «Лузерами». Завдяки допомозі агента Аіши, вони дізнаються про плани Макса. Тепер перед ними завдання не тільки помститися негіднику, а й врятувати світ від високотехнологічної війни, яку Макс задумав розпочати заради власної вигоди.

 

«Стервозні штучки» (США)

Режисер — Рік Джейкобсон

У ролях: Джулія Вот, Ерін Каммінгс, Америка Оліво, Майкл Херст, Рон Мелендес, Уільям Грегорі Лі, Міна Нодзі, Кевін Сорбо, Люсі Лоулес, Рене О’Коннор

Історія починається з того, як три погані дівчини (стриптизерка, вбивця–наркоманка і бізнес–ділок) приїздять на безлюдне шосе, щоб дізнатись про великий куш розміром у 206 млн. доларів у безжалісного ватажка злочинного світу. Події починають виходити з–під контролю, коли випливає правда про життя героїнь, а на гроші починають претендувати й інші бандити. Тоді починаються перестрілки, переслідування, копи, кілери, феміністки у стрінгах і всі, як один, «вляпуються» у нереально круту бійку.

 

ВИСТАВКИ

«Вікна» Гліб Вишеславський (живопис)

Художник малює те, що бачить через вікна. Але це не просто краєвиди, а сповнені філософського змісту полотна. Вишеславський вікна трактує як власне око. Тобто те, що всередині кімнати є річчю–у–собі, як у Канта. Це внутрішній світ художника. А те, що на вулиці — річ–для–інших, тобто зовнішній світ. Але якщо в якийсь момент змінити сприйняття, чим і зайнявся Гліб, і поміняти відношення, ніби «далека вулиця» це твоя кімната, а твоя кімната, це те, що ти бачиш десь за обрієм, тоді вийде виставка «Вікна».

Галерея «Боттега», виставка триває до 18 липня

 

«N–вимірювання» (графіка)

Другий проект групи молодих художників УБІК знову показує, що мистецтво можна відшукати всюди та у всьому. Митці вирішили, що над матеріальним світом стоїть ідея. Не обов’язково її втілювати, достатньо експериментувати з вибраним проектом. Аліна Якубенко, Денис Саліванов, Віктор Харкевич і Ярослав Коломійчук задумали перетворити галерею на лабораторію з вивчення можливостей перетворення простору. Весь проект складається з п’яти етапів. Упродовж місяця вони малюватимуть і виставлятимуть різні схеми, який вигляд мала б галерея з дизайнерської точки зору.

Ludmila Bereznitska & Partner Gallery, виставка триває до 31 липня

 

Антон Ланге. Фотографія

Це перша виставка відомого російського фотохудожника в Україні. Його знімки оголених жінок друкують журнали «Ель», «Плейбой», «Вог». На виставці експонуються 25 чорно–білих світлин. Їхня ціна починається від 2 тис. доларів. Представлені фотографії Антон Ланге робив на островах Південної Італії, на Ямайці, Ібіці, в Китаї та в Криму. Каже, що кожна жінка мріє знятися оголеною, тому 30 років поспіль він показує жіночу красу через об’єктив.

Brucie Collections, виставка триває до 6 липня.

 

КОНЦЕРТИ

Віджай Айер тріо, Олексій Коган
6 липня, Національна музична академія України, 20.00
Квитки від 80 до 200 грн.

Група «Бі–2». Презентація програми «Про що говорять чоловіки»
9 липня, ARENA Entertainment, 21.00
Квитки 150 грн.

«Літні музичні промені» (оркестрова музика)
Увертюра–фантазія «Ромео і Джульєтта», Симфонія № 4
Національна філармонія України, 19.00
Квитки від 10 до 60 грн.

 

КЛУБИ

Група «Оркестр Че»
3 липня, «Бочка Пивна» на Хмельницького, 21.00
Вхід — 70 грн.

ГрупаUnity. Вечір безсмертних хітів Майкла Джексона
4 липня, клуб «44», 21.30
Вхід — 40 грн.

Групи «От Вінта» і «Ред. Рокс»
3 липня, Докер паб, 22.00
Вхід — 70 грн.

«Східний експрес»
4 липня, Докер паб, 21.30
Вхід безкоштовний