НОВИНИ ПЛЮС

02.07.2010

Партактив

Партія ВО «Батьківщина», в разі зміни законодавства щодо місцевих виборів та заборони блоків, «зробить ребрендинг назви, щоб люди краще ідентифікували нашу політичну силу з її політичним керівництвом». Про це вчора повідомив журналістам перший заступник голови фракції БЮТ Андрій Кожем’якін. Із його слів можна зробити висновок, що назва партії Юлії Тимошенко включатиме її ім’я та прізвище.

* * *

Виконавець пісні «Трус не играет в хоккей» Вадим Мулерман вступив до лав ВО «Батьківщина». Про це днями оголосила Юлія Тимошенко під час візиту до Харкова. Раніше Мулерман — відомий співак радянських часів — був радником «губернатора» Харківщини Арсена Авакова, який тепер перейшов до БЮТ.

* * *

ХХIV з’їзд УНА–УНСО, який відбувся позавчора в Києві й був присвячений 20–річчю організації, зібрав 349 делегатів. Вони переобрали головою партії Юрія Шухевича, сина головнокомандувача УПА. 77–річний незрячий політик закликав соратників активно брати участь у місцевих виборах, які пройдуть у жовтні.

* * *

Син секретаря РНБО України Ігор Богатирьов, голова Донецької обласної організації партії «Сильна Україна» Сергія Тігіпка, буде балотуватися в Донецькій області до місцевих органів влади за партійним списком «Сильної України». Про це повідомив на прес–конференції заступник керівника обкому «СУ» Дмитро Сазонов.

Прогноз ВВП

Світовий банк поліпшив прогноз зростання реального валового внутрішнього продукту України в 2010 році з 2,5% до 3,5%, на 2011 рік — до 4%.

Справа Бандери

Голова Української республіканської партії «Собор», народний депутат від «НУНС» Анатолій Матвієнко подав касаційну скаргу на рішення Донецького адміністративного суду щодо визнання незаконним указу Президента про присвоєння звання Героя України Степанові Бандері.

Азаров відзначить 200–річний ювілей Кобзаря

Кабінет Міністрів затвердив новий склад організаційного комітету з підготовки та відзначення 200–річчя від дня народження Тараса Шевченка (до 2014 року) та 150–річчя його перепоховання (до 2011 року). Оргкомітет очолив Прем’єр Микола Азаров, першим заступником голови став віце–прем’єр–міністр Володимир Семиноженко, заступником — глава Мінрегіонбуду Володимир Яцуба.

Київський патріархат запрошує Януковича

Українська православна церква Київського патріархату запрошує Президента Віктора Януковича сприяти в організації і проведенні та особисто взяти участь 28 липня в урочистостях з нагоди річниці Хрещення Київської Русі. Про це вчора на прес–конференції в УНІАН повідомив Патріарх Київський і всієї Руси–України Філарет, нагадавши, що 2008 року на прохання УПЦ КП та інших християнських церков указом Президента було встановлено щорічне відзначення 28 липня на державному рівні річниці Хрещення.

«Його вЫсокоповажність проФФесор»

Віктор Янукович та його оточення знову сконфузилися. Президію зали, в якій позавчора відбувався бізнес–форум за участі президентів України та Шрі–Ланки, оформили великим написом із кричущими помилками. На плакаті позаду глав двох держав було написано: «Його Высокоповажність Віктор Янукович» та «Його Высокоповажність Махінда Раджапакса» (з російською літерою «ы»). А в англійському варіанті замість «co–chaired» («співголови») було написано «co–chaird».