ЦИТАТИ ТИЖНЯ

02.07.2010

Ганна Герман,
заступник голови адміністрації Президента
— про те, що її шеф — зовсім не авторитарний лідер:

— Якщо якийсь міністр сам хоче особисто доповісти [Президентові], то чому б ні? От був випадок із потопом у Львові. Нестору Шуфричу ніхто не казав: «Дзвони серед ночі Президенту і доповідай йому, як ви ліквідовуєте наслідки цієї повені». Але він подзвонив. Тому що він розумів, що Президент чекає на таку інформацію, що Президент сидить і не спить доти, доки не довідається, що там є. Я вважаю, що мати авторитетного Президента — це велике добро для держави.

(«Українська правда»)

 

Володимир Литвин,
Голова Верховної Ради
— у відповідь на свист опозиції після оголошення про перехід у коаліцію ще однієї «тушки»:

— Не треба свистіти — грошей не буде.

(Rada.gov.ua)

 

Юлія Тимошенко,
лідерка БЮТ
— про те, чи подаватиме вона до суду на однопартійця Деньковича, який перебіг у коаліцію і звинуватив уряд Тимошенко в корупції:

— Навіщо? Є Генпрокуратура, хай бере цю заяву, йде і доводить, чи правда це, чи неправда. А ми відкриті до будь–яких зустрічей із Генпрокуратурою як з добрим репресивним органом влади. Окремі криси біжать, так хай біжать, що ж поробиш.

(«Інтер»)

 

Михайло Чечетов,
депутат від Партії регіонів
— про паралелі сучасної політичної ситуації в Україні з казками народів світу:

— Тимошенко та її «Батьківщина» стрімкими темпами втрачають електорат. І якщо в ході президентських виборів вона, використовуючи адміністративний ресурс, ще змогла забезпечити собі високий рівень підтримки, то після того, як уряд Азарова розкрив багатомільярдні махінації попередньої влади з бюджетними коштами, Тимошенко перетворилася у свідомості людей із Попелюшки на Гінгему або Бастінду.

(«Фокус»)

 

Юрій Костенко,
депутат від «НУНС», лідер УНП
— про новий проект законодавства щодо місцевих виборів, запропонований «Регіонами»:

— Україна бігає по колу, як песик на цепку, у виборчих експериментах.

(радіо «Ера»)