Бійтеся «Алігатора»

Бійтеся «Алігатора»

В обласному центрі вибухнув черговий скандал, пов’язаний iз відомим готельно–розважальним комплексом «Алігатор» і розташованим у ньому аквапарком «Лімпопо». Відразу треба зауважити, що цей одіозний заклад iз хижою назвою впродовж кількох років якимось, явно незаконним, чином примудрявся працювати на повну потужність, приносячи господарям непогані прибутки попри те, що за документами... навіть не був повністю зданий в експлуатацію. За цей час саме в аквапарку смертельно травмувався молодий чоловік та втопився семирічний хлопчик. Були випадки й різного ступеня отруєння випарами хлору, яким дезінфікується басейн. І ось цієї суботи там знову постраждало четверо дітей, яких батьки привели, аби розважити і водночас порятувати від страшної спеки.

Цей кухоль уже зайвий, сябри...

Цей кухоль уже зайвий, сябри...

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

У Білорусі люблять українське пиво, вважають його якіснішим від місцевого, хоча й дорожчим. А імпорт пінистого напою від наших виробників, хоча й невеликими темпами, але зростає. За даними галузевої асоціації «Укрпиво», якщо за п’ять місяців минулого року до Білорусі поставили 1,86 млн. декалітрів пива на 7,2 млн. доларів, то за такий самий період 2010 року — вже 1,9 млн., дал пива на 7,4 млн. доларів. Така ситуація викликає незадоволення їхнього власного виробника — «Білоруського державного концерну харчової промисловості», який виступив з ініціативою ліцензувати завезення українського «малого градуса».

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Причепилася і прогресує?

Причепилася і прогресує?

У ніч iз 15 на 16 серпня до інфекційного відділення Ніжинської міської лікарні з діагнозом «гостра респіраторна вірусна інфекція» шпиталізовано ще двох дітей iз місцевого будинку–інтернату, повідомляє Міністерство з питань надзвичайних ситуацій. При цьому стан здоров’я трьох вихованців стабілізувався — їх виписали. Під наглядом лікарів залишається 13 осіб (9 дітей і 4 дорослих), їхній стан оцінюють як «задовільний».

Посієш жару — пожнеш бурю

Посієш жару — пожнеш бурю

Слідом за спекою, котра мучила країну кілька тижнів, нарешті, очікуємо дощів. Та ще й таких, якi, можливо, не змусять нас сумувати за тим, як припікало сонце. Як розповiли «УМ» в Укргідрометцентрі, сьогодні на Україну iз Заходу посунуть вологі атлантичні маси. «Вони принесуть iз собою поступове зниження температури, а в західних областях зливи, шквали та град», — розказала синоптик Укргідрометцентру Людмила Гумоненко.

Пам’ять і шана

Пам’ять і шана

24 серпня у селі Юшківці, що на Львівщині, відкриють Музей голови проводу ОУН, засновниці Конгресу українських націоналістів та народного депутата України трьох скликань легендарної Ярослави Стецько. Вона була дружиною Ярослава Стецька — соратника Степана Бандери; її чоловік очолював Антибільшовицький блок народів і був головою проводу бандерівського крила ОУН. Пані Слава після смерті чоловіка очолила АБН i долучилася до організації Європейської Ради Свободи.

Гімн на iдиш і по–грузинськи

Гімн на iдиш і по–грузинськи

Телеканал «Інтер» до Дня Незалежності зробив оригінальний проект: із кінця минулого тижня в його ефірі показують відеоролики, в яких коротенькі кіноісторії плавно переходять у виконання Гімну України однією з 14 мов найчисельніших у нас нацменшин. Наприклад, урок у єврейській школі. Учитель запитує: «Скажи, будь ласка, Йосі, що сталося в 30 день місяця аж у 5751 році від створення світу?» — «Наша батьківщина Україна стала незалежною», — відповідає хлопчик. Далі звучить український гімн на iдиш. І на екрані з’являється напис: «Україна — батьківщина для 103 тисяч українських євреїв».

Плата за гендер

Плата за гендер

Уродженка України, яка проживає у Великій Британії, почала працювати в банку Credit Suisse у 2004 році. 30–рiчна банкір курувала український ринок, швидко просувалась по кар’єрній драбині і, врешті, отримала посаду віце–президента по ринку нашої держави. Невдовзі жінка вийшла заміж i пішла в декретну вiдпустку в березні 2006 року. Коли ж Оксана Денисенко зібралась повернутись на роботу, керівництво вмовило її побути в декреті ще з півроку. За словами жінки, роботодавці пояснили, що «вона краще зможе знову інтегруватися на роботі, коли її донька підросте». Банкір погодилась. Через сімейні обставини жінка вийшла на роботу на місяць пізніше домовленого терміну — у травні 2007 року.

«Ельдорадо» з димом

«Ельдорадо» з димом

Величезний стовп диму у неділю могли спостерігати навіть мешканці центру столиці, а Святошинський і Шевченківський райони майже повністю були охоплені кіптявою — горів склад побутової техніки на проспекті Перемоги, 67. Жителі сусідніх iз складським приміщенням будинків не спали всю ніч — чекали наказу про евакуацію і тримали паспорти напоготові, бо вогонь швидко розповсюджувався, а пожежники ніяк не могли з ним упоратися. Дехто з мешканців навіть тішився, що пожежа сталася влітку: мовляв, у разі чого можна і надворі заночувати.

Всі статті рубрики