Де ти лазиш, моя мавпо?!

17.08.2010

Минулої п’ятниці в зоопарку міста Ренен, що в Нідерландах, почалися незвичайні уроки. Голландський гімнаст Епке Зондерланд учить лазити по деревах тутешніх... мавп. Як повідомляє агенція «Рейтер», потреба в таких тренуваннях виникла після того, як у мавпячому вольєрі робили ремонт і орангутангів переселили в інше місце, де не було дерев чи інших пристосувань для лазіння. Разом із практикою примати втратили природні навички.

Відомий спортсмен — срібний призер першості світу 2009 року у вправах на перекладині — охоче відгукнувся на пропозицію рененського зоопарку «Увехендс». «Я сподіваюся, мавпи будуть достатньо розслаблені , щоб не злякатися й почати мене наслідувати», — говорив Зондерланд перед початком тренувань. Цікаво, що його заняття з орангутангами проходять у відкритому режимі, тож відвідувачі звіринця можуть побачити, як примати спостерігають за Епке, що стрибає по гілках.

У новому вольєрі є сім високих дерев, на яких орангутанги мають перебувати практично цілодобово — так, як у дикій природі. Їжу їм нагору підніматиме спеціальний пристрій. Залишилося привчити мавп звично сидіти на деревах...