Сонячна місія Індії

Сонячна місія Індії

Індія може стати світовим центром сонячної енергетики. На початку цього року прем’єр–міністр країни Манмохан Сінгх проголосив початок реалізації «Сонячної місії», завдяки якій у країні має постати потужний науково–виробничий регіон на зразок «Силіконової долини» в Каліфорнії. Використання альтернативних джерел енергії є одним із ключових пунктів 13–го п’ятирічного плану, що його тепер реалізує Індія.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

425 чоловіків і я одна

425 чоловіків і я одна

Фах гондольєра у Венеції був століттями зарезервований винятково за чоловіками. Але тепер ситуація змінюється. Досить важкий гондольєрський екзамен на здобуття ліцензії возити туристів каналами одного з найкрасивіших міст Європи вперше склала жінка, 24–річна Джорджія Босколо.

Модна миля

Модна миля

35–й традиційний Тиждень моди в Копенгагені минулої неділі мав грандіозний, «народний» фінал, повідомляє «Євроньюз». 200 фахових моделей та бажаючих долучитися до показів, відібраних модельною агенцією Elite через соціальну інтернет–мережу Facebook, пройшлися найдовшим у світі подіумом в одну милю (1600 метрів).

Уже ніхто нікому не заздрить

Уже ніхто нікому не заздрить

Цьогорічне літо злісно жартує і далі: доки ми та росіяни плавимося від спеки, Центральну Європу в минулі вихідні знову накрили зливи та повені. Центральна частина Словаччини виявилася фактично затопленою. Стихія забрала в цій країні життя однієї людини, в ніч із неділі на понеділок був оголошений третій ступінь загрози, що означає евакуацію людей із небезпечних регіонів. Глава МВС Словаччини повідомив, що завдано суттєвих збитків містам Гандлова, Ж’яр–над–Гроном та Превідза. В останньому, 50–тисячному, місті затоплено десятки житлових будинків, а місто відрізане від світу, бо затоплені всі дороги. У цьому регіоні Словаччини ріка Гандловка, яка є притокою Дунаю, прорвала дамбу та затопила всі сусідні міста й селища, власне в цій річці втопився чоловік, який намагався врятувати свої пожитки. Це найбільша повінь у центральній частині Словаччини за кілька останніх десятиліть.

Всі статті рубрики