А тепер — Іващенко

26.08.2010

Колишнього першого заступника міністра оборони Валерія Іващенка слідчі Генпрокуратури затримали на три доби ще в суботу, одразу після допиту в рамках кримінальної справи, яку розслідує Військова прокуратура. Рiч у тiм, що полковник запасу Іващенко одразу після гучної відставки міністра оборони Єханурова виконував обов’язки глави військового відомства з 5 червня 2009 по 11 березня 2010 року. Саме в цей період, на думку слідчих, колишній урядовець Тимошенко й ухвалив незаконне рішення щодо реалізації майна Феодосійського судномеханічного заводу.

Отже, святкові вихідні пан Іващенко провів за ґратами. А коли термін затримання минув, слідчі звернулися до суду з клопотанням про обрання колишньому в.о. міністра міри запобіжного заходу — утримання під вартою. Як повідомляє прес–служба Генпрокуратури, позавчора — саме на День Незалежності — Печерський райсуд столиці заарештував Валерія Іващенка. Термін арешту на Різницькій не повідомляють, мовляв, пан Іващенко пробуде за ґратами доти, доки триватиме досудове слідство.

З неофіційних джерел ГПУ відомо, що колишньому в.о. міністра закидають те, що після проведення санації Феодосійського судномеханічного заводу значна частина активів цього держпідприємства Міноборони перейшла в приватні руки, в тому числі стратегічно важливі об’єкти інфраструктури — причали заводу. У Генпрокуратурі підозрюють, що новим власником причалів та іншого майна Феодосійського заводу став Андрій Сенченко, член фракції БЮТ, який приходив на робочі наради Міноборони з підготовки цього наказу, повідомляє газета «Дзеркало тижня».

Слідство має намір за підсумками розслідування кримінальної справи повернути державі продане майно заводу. Головна версія слідчих: при ухваленні цього рішення на пана Іващенка чинився тиск iз боку нардепів і, можливо, керівництва Кабміну. Цікаво, що керівники департаментів військового відомства відмовилися візувати проект рішення в.о. міністра про продаж майна Феодосійського заводу, вважаючи його незаконним.