Коли не допомагає і парламентський імунітет

Коли не допомагає і парламентський імунітет

Під час позавчорашньої терористичної атаки на популярний серед місцевої еліти та парламентаріїв готель «Муна» в центрі столиці Сомалі — Могадішу — загинули 32 особи, включно з шістьома депутатами парламенту цієї країни, повідомляє Бі–Бі–Сі. У перших повідомленнях про замах, який здійснив терорист–самогубця, йшлося про 15 загиблих парламентаріїв. Готель оточено урядовими силами. Загалом, у сутичках в Могадішу, які розпочалися в понеділок увечері, вже загинули більше 70 осіб.

Азійський дуплет

Азійський дуплет

Позавчора та вчора в Азії з інтервалом у кілька годин зазнали катастрофи два пасажирські літаки. Позавчора о 22.20 за місцевим часом літак марки «Ембреєр Е–190» бразильського виробництва при посадці в аеропорту міста Ічунь, що в північно–східній китайській провінції Хейлунцзян, промахнувся мимо посадкової смуги, вдарився об землю та загорівся, повідомляє китайська державна інформагенція «Сіньхуа».

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Хто за гільйотину?

Хто за гільйотину?

Уряд Швейцарії дозволив збір підписів на проведення всенародного референдуму стосовно відновлення смертної кари за вбивства, пов’язані з сексуальним насильством, повідомляє швейцарський інформаційний портал swissinfo.ch. Ініціативна група має час до 24 лютого 2012 року на збір 100 тис. підписів, потрібних для проведення референдуму. Швейцарський уряд повідомив позавчора у своєму інформаційному бюлетені, що члени ініціативної групи зібрали всі необхідні документи для відновлення в країні виконання смертних вироків, які були скасовані 1942 року. Останній смертний вирок у Швейцарії було виконано 1944 року. До 1867 року смертна кара в Швейцарії виконувалася шляхом відрубання голови мечем, а потім на зміну мечу прийшла гільйотина.

Чаювання двох популістів

Чаювання двох популістів

Позавчора президент Росії Дмитро Медведєв прийняв у своїй резиденції Бочаров Ручєй у Сочі лідера ірландської рок–групи U2 — Боно. Медведєв спочатку покатав гостя на електрокарі, а потім славетна парочка попила чай на веранді резиденції. Боно подарував російському президенту кілька дисків із записами своїх альбомів, яких той, певно, не зміг «дістати» в московських магазинах. Під час «високих теревень» ці двоє з’ясували, що їм обом подобається британська рок–група «Лед Зеппелін». На зустріч із світовою зіркою Медведєв одягнувся демократично — джинси, сорочка без краватки, і до того ж розмовляв із Боно англійською мовою.

Всі статті рубрики