Груди на тарілці?

09.09.2010

Наприкінці серпня в інтернеті з’явився сайт–сенсація. Сторінка Flime–restaurante.com анонсувала відкриття в Берліні однойменного закладу громадського харчування для... людожерів. В оголошенні з цього приводу зазначалося, що ресторан «Фліме» «шукає донорів» — всіх охочих, хто може пожертвувати будь–які свої органи для споживання іншими людьми. Донори м’яса мали б надати довідку про стан здоров’я. Крім того, ресторан розшукував «хірурга без комплексів».

У день планованого відкриття ресторану для людожерів виявилося, що все це — жарт, який влаштували захисники тварин. На сайті «Фліме» замість попередніх оголошень тепер можна прочитати відозву організації «Вебу» (Спілки вегетаріанців Німеччини). У заяві зазначено, що провокація з сайтом і рестораном — «акція «Вебу», чиї активісти намагаються привернути увагу до проблеми споживання м’яса.

«У кожному шматку м’яса є шматок людини. Ресторани — вбивають. Їсти тварин — значить жерти людей», — ідеться в прокламації, викладеній на сайті. «Вебу» звертає увагу на те, що у світі голодує близько мільярда людей; кожні три секунди хтось помирає в результаті голодного виснаження. Для виробництва одного кілограма м’яса тварині потрібно згодувати 16 кг корму. Це збіжжя могло б урятувати багатьох голодуючих. Резюме: «Хто хоче їсти харчі без людських жертв — має вилучити м’ясо з дієти і споживати вегетаріанські або веганські страви».