Руїни «ожили»

09.09.2010
Руїни «ожили»

Робітники ще закінчували впорядковувати ігровий майданчик, а дітвора вже прибігла гратися. (Фото автора.)

Відтепер між багатоповерхівками по вулиці 30–ти років Перемоги дітвора має у своєму розпорядженні цілий ігровий комплекс — гойдалки, пісочниці, каруселі, майданчики з баскетбольними щитами, навіть спортивні тренажери. Це вражає, оскільки 20 років поспіль на тому місці розвалювалася цегляна дитяча фортеця, зведена ще в радянські часи.

«Ми з трирічним онуком раніше не мали навіть куди вийти. Доводилося їздити в центр міста, де дитина могла погратися на дитячому майданчику. Чудово, що тепер онук гратиметься просто у своєму дворі. Тут же лише руїни були», — ділиться враженнями з «УМ» черкащанка Ніна Зайченко.

Аби руїни «ожили», міська влада виділила з бюджету 136 тисяч гривень. Будівництво фінансово підтримали комунальне підприємство «Служба утримання будинків», черкаський завод «Темп» та гіпермаркет будматеріалів відомої мережі. За словами його керівника Армена Акопяна, ще два місяці тому на місці дитячого майданчика стирчали шматки арматури та прогнилих дощок. Сумно було дивитися, в яких умовах граються діти. Тож «Епіцентр» своїми силами відновив цегляну огорожу, облаштував вхід із вежами, встановив та пофарбував лавочки. Коли робітники працювали на ігровому майданчику, то поруч завжди були діти. Заради цікавості, каже Армен, їх нарахували майже дві сотні.

До речі, щомісяця в Черкасах, у рамках загальноміської програми з відновлення дитячих майданчиків біля житлових будинків та в парках, з’являється в середньому близько семи нових ігрових зон для малечі. Незабаром велике дитяче містечко виросте і в мікрорайоні Митниця. А партнером по його встановленню обіцяє стати найбільший у Європі завод із виробництва морозива «Ажур», на якому трудиться близько трьохсот черкащан. Більше того, міський голова Черкас Сергій Одарич каже, що наступного року у сквері Хіміків розпочнеться будівництво Льодового палацу, де діти матимуть змогу займатися фігурним катанням та хокеєм.