Журналiстам «радять» не писати

Журналiстам «радять» не писати

Представники кандидатів на посаду ректора Донецького національного університету Петра Єгорова та Юрія Лисенка — донецькі журналісти Тимофій Златкін та Данило Чикін — закликають стежити за розвитком подій навколо виборів ректора Донецького національного університету і перевіряти будь–яку інформацію на цю тему. Нагадаємо, 29 липня цього року міністр освіти Дмитро Табачник звільнив без добровільної згоди ректора Донецького національного університету Володимира Шевченка. В.о. ректора був призначений проректор Андрій Кучко, але невдовзі його також звільнили, призначивши замість нього Петра Єгорова.

Альтернативна iсторiя?

Альтернативна iсторiя?

Сьогодні і завтра в Українському католицькому університеті у Львові триватиме зліт істориків з усієї України — від Чернівців до Донецька, на якому обговорюватимуть нові підходи до непростої української історії. Організувались історики самотужки, уникаючи «допомоги» державного бомонду Києва чи політичних партій. Гуртувались навколо професійної Асоціації вчителів «Нова Доба» за підтримки програми дослідження сучасної України імені Петра Яцика та Ради Європи. Крім учителів, спільно працюватимуть i професійні дослідники зі світовим іменем. Зрештою, кажучи народною мовою, учасники зібрались не з метою обговорити, хто ліпший — сталіністи чи націоналісти, Сталін чи Бандера — суть дискусії в іншому.

Пропало все?

Пропало все?

БТР–4 українського виробництва, які мали з’явитися 5 січня на військовому параді збройних сил Іраку, так і не проїхалися вулицями Багдада. Про це повідомив журналіст Мустафа Найєм у своєму блозі на «Українській правді». За його словами, іракська сторона відмовилася прийняти першу партію бронетранспортерів БТР–4 та літаків Ан–32Б у рамках контракту на поставку озброєння для іракської армії на суму близько 2,4 мільярда доларів, який був укладений ще минулого року. За документами, якими нібито володіє «УП», «вся провина за провал угоди лежить на керівництві держкомпанії «Укрспецекспорт», саме вона взяла на себе кураторство над виконанням контракту». Як зазначає журналіст, у той час компанію очолював народний депутат–«сумісник» «регіонал» Дмитро Саламатін. Нагадаємо, Президент Віктор Янукович доручив Кабміну створити державне господарче об’єднання «Укроборонпром», яке має об’єднати цілий військово–промисловий комплекс країни. 4 січня Дмитра Саламатіна призначили його головою.

До Водохреща ще змерзнемо

До Водохреща ще змерзнемо

Січень ще «потішить» українців справжніми морозами і снігом. Про це на прес–конференції повідомив начальник «Укргідрометцентру» Микола Кульбіда. За словами головного синоптика країни, у другій половині січня температура в Україні знизиться до 25 градусів морозу. На півночі й у центрі України температура очікується на рівні мiнус 10—15 градусів, а на сході — до мінус 20. У цілому до кінця січня температурний фон буде перемінним. А 21—23 січня на півночі та північному сході вдарять морози до 20—25 градусів. Наприкінці місяця, після 24 січня, очікується підвищення температури. Також у ці дні сніжитиме.

Весна буде затяжною?

Весна буде затяжною?

А волинський народний синоптик Володимир Лис вважає, що весна буде затяжною. Своє припущення він побудував на спостереженні за погодою 28—30 грудня, коли були щедрі сніги та заметілі. За народним прогностиком, це дає підстави чекати затяжної і досить мокрої весни. У березні ще буде хурделити, навіть у другу десятиденку першого весняного місяця йтиме сніг. А потепліє трохи лише в останню березневу декаду.

Три богатирi

Три богатирi

У грудні сім’я запорізьких військовослужбовців Кирила та Інни Бубличенко поповнилася трьома хлопчиками. Подія, ясна річ, радісна, але й проблем побільшало. Основна — житлова: начальник автомобільної служби капітан Бубличенко з дружиною Інною, радіотелеграфісткою 55–ї артбригади 6–го армійського корпусу ЗС України, мешкали в однокімнатній квартирі. У традиційну обіцянку влади вірилося «традиційно». Та сумнів виявився марним.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики