Чорна смуга «Фронту змін»

10.03.2011

У Красногвардійському районі Дніпропетровська за останні дні сталося одразу дві резонансні події з депутатами райради від «Фронту змін». Ще 25 лютого напали на 45–річного Віктора Романенка, який заходив у під’їзд багатоповерхівки у Кіровському районі. Його вдарили ззаду по голові й у непритомного забрали кейс. Версія про пограбування відпала, оскільки на місці злочину залишилися два мобільні телефони, годинник і обручка. Нападник не взяв і кредитні картки, які були при потерпілому.

Романенко опинився в обласній клінічній лікарні ім. Мечникова із закритою черепно–мозковою травмою, струсом мозку, забиттями рук і ніг. Сам він не може пояснити причини нападу. Проте у масовій свідомості гуляє версія про підтекст політичний — адже саме Віктор Романенко був однією з найпомітніших фігур під час акцій протесту підприємців Дніпропетровщини проти Податкового кодексу, вів у Дніпропетровську установчі збори щодо референдуму про відставку Верховної Ради.

Не встигли вщухнути пристрасті навколо нападу на Романенка, як оказія сталася з його 25–річним колегою по депутатському корпусу від «Фронту змін» у Красногвардійській райраді. Як повідомили у Центрі громадських зв’язків УМВС України у Дніпропетровській області, цей молодик 5 березня, перебуваючи у нетверезому стані за кермом власного авто «Опель Векстра», збив насмерть 56–річну жінку і намагався втекти з місця ДТП.

Обласна організація партії Яценюка від свого однопартійця відразу відхрестилася, поширивши інформацію про те, що всіляко сприятиме об’єктивному розслідуванню причин трагічного інциденту, а також про добровільне складення винуватцем депутатських повноважень. Стаття, яку інкримінують неназваному депутатові, передбачає покарання терміном до восьми років тюрми.