НОВИНИ ПЛЮС

10.03.2011

І далі — за ґратами

Апеляційний суд Києва вчора подовжив до 10 квітня терміни арешту Ігоря Діденка та Анатолія Макаренка — колишніх керівників «Нафтогазу» і Держмитслужби часів урядування Юлії Тимошенко, яких обвинувачують у незаконному відборі газу в компанії «Росукр­енерго» на користь держави. Адвокат Діденка також повідомив, що минулого тижня він та його підзахисний завершили ознайомлення з матеріалами кримінальної справи.

Скандал «Вікілікс» і Україна

Прем’єр–міністр Росії Володимир Путін не дуже високої думки про Віктора Януковича. Про це йдеться в одній із шести таємних депеш Держдепартаменту США, оприлюднених на скандальному сайті WikiLeaks 7 березня, із посиланням на слова нинішнього міністра закордонних справ України Костянтина Грищенка.

У розмові з послом США в Україні Вільямом Тейлором у січні 2009 року Грищенко, який тоді був послом України в Росії, відзначив, що Кремль зацікавлений у «регенті» — «людині в Києві, яка була б максимально послужливою». За його словами, Путін ненавидів тодішнього Президента Віктора Ющенка, але не особливо поважав і Януковича, і «розглядав Юлію Тимошенко якщо не як того, кому можна довіряти, то принаймні як того, з ким можна мати справу».

Відзнаки

Президент Віктор Янукович нагородив голову Державної прикордонної служби України Миколу Литвина орденом Богдана Хмельницького. 8 березня братові Голови ВР Володимиру Литвину виповнилося 50 років.

Янукович ще не ходячий

Лікарі категорично заборонили Віктору Януковичу пересуватися на великі відстані до зняття швів на прооперованій нозі. Про це позавчора повідомила прес–служба Президента, який нещодавно переніс операцію на колінному суглобі. Зняття швів заплановано на 11—12 березня.