ЦИТАТИ ТИЖНЯ

23.12.2011

Віктор Янукович,
Президент України
— про рух країни вперед і про стиль свого життя:

— Не можна йти в майбутнє боком, чи, як кажуть, задом. Так, ми повинні розуміти, що рух вперед завжди поступальний, він завжди глибоко продуманий, дуже часто він обережний.

— Я дуже небагато маю часу, знаєте, для насолод. Дуже мало.

(Перший національний)

 

Олександр Єфремов,
лідер фракції Партії регіонів у ВР
— про ухвалення держбюджету–2012:

— Бюджет — це такий документ, у якому розділити гроші рівноправно, щоб усі 450 депутатів були задоволені, всі області, міністерства, — практично неможливо... Треба приймати бюджет на благо народу, а не на благо окремих людей, які на горбі свого народу хочуть влізти у владу.

(УНІАН)

 

Юлія Тимошенко,
ув’язнена лідерка ВО «Батьківщина»
— про сценарій, за яким опозиція може виграти парламентські вибори:

— Звертаюся до всіх лідерів опозиційних партій з уклінним проханням нарешті по–справжньому, а не в гаслах, об’єднатися та дати на парламентських виборах у 2012 році справжній бій правлячій мафії. Вважаю, що справді реальним може бути лише об’єднання в єдиний партійний список на основі нейтральної партії та в єдиний список по висуненню кандидатів на мажоритарних округах. Тільки так з’явиться шанс запобігти опозиційним взаємопоборюванням та з великою перевагою виграти справедливий бій «Україна проти мафії». Спільний список такої команди треба було би оприлюднити заздалегідь для суспільного обговорення та запросити очолити цей список високоморальну та патріотичну людину рівня Ліни Костенко.

(прес–служба «Батьківщини»)

 

Святослав Олійник,
нардеп, обраний від БЮТ, зараз — позафракційний
— про ініціативу Тимошенко:

— Із подивом прочитав пропозиції про те, щоб список опозиції очолила Ліна Костенко. А чому не Тарас Шевченко? Або Ісус Христос, наприклад, теж непогано б виглядав на чолі української опозиції, гнівно тавруючи Януковича. Питається, а навіщо тоді взагалі потрібні політичні партії, якщо в момент великого програшу вони пропонують сховатися за спину письменників, поетів, спортсменів або танцюристів?

(«Українська правда»)

 

Сергій Рижук,
голова Житомирської обладміністрації
— про те, чи міг би він їздити в Київ електричкою:

— Якщо хочуть бачити «губернатора» простим «рубахою–парнем» — цього не буде. Я не буду їздити електричкою. Я вважаю, що їздити електричкою — це нікчемно. І якщо хтось хоче, щоб я їздив на велосипеді, то цього теж не буде. Може, я і хочу, але не буду їздити у Житомирі на велосипеді. Мій автомобіль («Toyota Camry») привіз в область 126 мільйонів гривень... Це не питання дешевого авторитету і «хлопця в дошку».

(Gazeta.ua)