Бізнес поділиться з регіонами

Бізнес поділиться з регіонами

Соціальна сфера регіонів вартує серйозних інвестицій iз боку українських бізнесменів. А голова Федерації роботодавців України Дмитро Фірташ, побувавши у Черкасах та виступаючи перед зібранням бізнесменів області, закликав підприємців вкладати кошти у Шевченків край. «Треба брати соціальну відповідальність перед тими містами й селами, де ми живемо й працюємо. Хтось купить автобус, хтось відремонтує дорогу або побудує дитячий садок. Якщо разом скинемося потроху, то й ситуація буде змінюватися, і держава буде змінюватися», — сказав Дмитро Фірташ.

Зимовий «реверс»

Зимовий «реверс»

Зима аж ніяк не бажає поступатися мiсцем весні. Синоптики роблять невтішні прогнози: до кінця тижня сподіватися на відлигу i «запах весни» не варто, навпаки, доведеться вдягнутися теплiше.

Пам’ятаєш, як у 90–х?

Пам’ятаєш, як у 90–х?

Черговий резонансний злочин скоєно у Запоріжжі. За офіційною інформацією облуправління МВС, до кафе на Набережній увійшли невідомi i почали стрiлянину, в результатi поранення голови та черевної порожнини отримав раніше засуджений житель Запорізької області 1951 року народження. Після розправи нападники зникли у невідомому напрямку. Порушено кримінальну справу.

Як оподаткувати Skype?

Як оподаткувати Skype?

Петро Яцук, голова Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері зв’язку та інформатизації (НКРЗІ), розповів, що його дуже турбує питання покращення якості зв’язку в інформаційних мережах України. Мовляв, операторам доводиться розширювати сітки через «поважчання» контенту. «Ось яскравий приклад — Skype (послуга миттєвого відеозв’язку. — Авт.). За три роки з невідомої компанії вона перетворилась на мільярдний за вартiстю актив. Це компанія, можна сказати, віртуальна. Крім співробітників і обладнання, на якому вони працюють, основну вартість Skype формує програмне забезпечення. Гроші вона приносить великі. Водночас росте і навантаження на сітки. Операторам зв’язку нікуди діватися. Регулятори вимагають від них покращення якості послуг — розширення сіток. Але в операторів на це вже нема грошей. Це проблема. І якщо ми її не вирішимо спільними зусиллями, вона лише поглибиться», — розповів Петро Яцук виданню «Коментарi».

Факели пам’ятi

Факели пам’ятi

Із гаслом «Герої не вмирають» у день загибелі генерал–хорунжого Української повстанської армії близько ста членів правих організацій і пересічних громадян вийшли на майдан Незалежності, аби запалити смолоскипи як символ невмирущості ідеї, за яку поклав життя Роман Шухевич. До участі в акції долучилися члени столичних осередків УНА–УНСО, ВО «Свобода», УНП, Української партії, Конгресу українських націоналістів та Спілки офіцерів України.

Моряцькi хитрощi

Моряцькi хитрощi

Минулого тижня російський міністр оборони Анатолій Сердюков учергове вiдвiдав штаб Чорноморського флоту РФ у Севастополі. Окрім іншого, переймався вiн i «комуналкою» росiйських моряків. У продовження ініційованого ним же курсу на перехід армії та флоту на «новий облік», себто скорочення, нинішня ініціатива пана Сердюкова — «сплавити» відомчий житловий фонд флоту на баланс міста.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики