«Фенербахче» як приклад

«Фенербахче» як приклад

Сьогодні у штаб–квартирі УЄФА в Ньоні відбудеться жеребкування раунду «плей–оф» Ліги чемпіонів, де визначиться суперник харківського «Металіста» в боротьбі за місце в груповому турнірі. Кулька з назвою українського віце–чемпіона, з огляду на його клубний рейтинг, перебуватиме в «несіяному» кошику, відтак грати у «плей–оф» доведеться з одним із представників «сіяної» когорти, до якої увійшли «Арсенал», «Ліон», «Мілан», «Шальке» та «Зеніт». Матчі вирішальної кваліфікаційної стадії відбудуться 20–21 та 27–28 серпня. Проте існує ймовірність, що харків’яни в цих поєдинках не зіграють, оскільки можуть отримати від УЄФА дискваліфікацію за участь у «договорняку» з «Карпатами» п’ятирічної давності. Свій вердикт у цій дисциплінарній справі Європейська футбольна спілка має винести 13 серпня. Нагадаємо, факт договірного матчу і штрафи клубам від Федерації футболу України підтвердив Спортивний арбітражний суд у Лозанні.

В очікуванні команди

В очікуванні команди

Результати недавнього чемпіонату Європи з фехтування, на якому три з чотирьох українських нагород здобули майстри шаблі, можна певною мірою спроектувати на першість світу, яка з понеділка триває в Будапешті. Оскільки баталії шаблісток, а також командні бої, в яких Україна й бере найбільше медалей, заплановані на кінцівку «мундіалю», початок ЧС прогнозовано не приніс нам позитивних емоцій. Першими за планетарні нагороди боролися жінки–рапіристки та чоловіки–шаблісти, і жоден із наших співвітчизників не пройшов далі 1/8 фіналу. Краще за інших виступила Ольга Лелейко, яку на шляху до першої вісімки зупинила росіянка Інна Дериглазова — 13:11. Водночас для реш­ти наших рапіристок нездоланною виявилася стадія 1/32 фіналу. Анастасія Московська програла Моне Шаїто з Лівану (12:15), Олександра Сенюта — угорці Каталін Варді (13:15), а Катерина Ченцова — Кароліні Хлевінській із Польщі (13:15). Чемпіонкою в цій дисципліні стала Аріанна Ерріго з Італії.

ХРОНІКА

ХРОНІКА

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Анна Волошина: У нас дисципліна — як в армії

Анна Волошина: У нас дисципліна — як в армії

Сильний не той, хто не падає, а той, хто знаходить сили піднятися. Українські синхроністки не раз ставали жертвами суддівського суб’єктивізму, яким переповнений їхній вид спорту. Утім після ударів долі дівчата не кидали справу, а, навпаки, з подвійною енергією ставали до тренувальної роботи. Роки щоденної копіткої праці в басейні марно не минули: завоювавши прихильність арбітрів, кілька тижнів тому українські водні грації вперше в історії зійшли на подіум чемпіонату світу. Причому бронзові медалі в групових вправах здобуто одразу в трьох дисциплінах.

Однією з лідерів нинішньої національної збірної є 21–річна Анна Волошина. Цю харків’янку як одну з найдосвідченіших виконавиць головний тренер Світлана Саїдова бачить у ролі основної солістки своєї трупи. «Україна молода» познайомилася зі спортсменкою, з якою тепер асоціюється наразі найбільший успіх вітчизняного синхронного плавання.

Всі статті рубрики