Герой «ГОГОЛЬFEST’у»

Герой «ГОГОЛЬFEST’у»

«Хто такі «ДахаБраха?» — запитує жінка на касі, простягаючи гроші за квиток. «Це проект театру «Дах», — відповідають по той бік столу. «Тобто це театр?» — підсумовує жінка. Чую «ні» у відповідь, але подальші пояснення губляться за іншими запитаннями.

Марко Галаневич, чоловічий голос етно–хаос гурту «ДахаБраха»:

Марко Галаневич, чоловічий голос етно–хаос гурту «ДахаБраха»:

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

— Музика Karbido зовсім інша, ми з такою ще не працювали. І, за великим рахунком, це не наша територія, тому нам було цікаво зайти на неї. Вони уважно підходять до видобування кожного звуку на гітарі, бас–гітарі, там величезна перкусійна кухня, електроніка. Для нас знайшлися додавання шумових атмосфер.

Заговори — і я тебе побачу

Заговори — і я тебе побачу

Колись Львовом ходили «нациґовані», або «модняві» (людина, що слідкує за модою), панянки, чоловіки носили «мельоник» (капелюх, циліндр), а заміжні пані мали не коханця, а «аманта». Замість франкового університету був Галицький сейм, а сам Львів закінчувався «Новим світом».

Повелитель музики

Повелитель музики

Свій 75–й день народження маестро Мирослав Скорик відзначив ще влітку. Але масштабний фестиваль iз цієї нагоди організатори мудро припасли на осінь. Оскільки навіть на тлі інформаційно–подієвого культурного різноманіття Дням музики Мирослава Скорика, які триватимуть з 13 вересня по 13 жовтня, гарантована підвищена увага не лише професіоналів, а й меломанів різного рівня.

«Малевич» проти Чубая

«Малевич» проти Чубая

Форум видавців у Львові завжди має романтичний флер: за рахунок атмосфери креативних львівських кав’ярень, за рахунок письменницьких тусовок, тісних сидінь у невеликих приміщеннях старих театрів і пишних залах університету чи «Політехніки». За рахунок дружби між тими, хто видає, пише і читає.

«Жнива» видавців, утіха для книгоманів

«Жнива» видавців, утіха для книгоманів

З початком осені Львів кілька днів традиційно нагадував величезний читальний зал: у Палаці мистецтв та його просторому подвір’я — столи, стенди, намети, прилавки видавництв, і між цим усім сновигають натовпи людей, наче в метро.

Всі статті рубрики