Мрію — на смітник

26.11.2013

Отримати премію «Еммі» — заповітна мрія кожного телевізійника, адже недарма цю нагороду називають «телевізійним «Оскаром». Проте навіть статуетки «справжніх» «Оскарів» цінують далеко не всі їх лауреати — хтось тримає «золотого чоловічка» в туалеті, хтось використовує як прес–пап’є тощо. Тож, мабуть, навряд чи варто дивуватися, що й статуетка «Еммі» зрештою може полетіти у смітник.

Хоча нью–йоркський будівельник Ісмаель Секік таки здивувався, коли виявилося, що штукенція, яку він знайшов на смітнику, — справжня відзнака Американської телеакадемії. Як повідомляє газета «Нью–Йорк пост», чоловік помітив симпатичну річ у купі сміття біля виселеного будинку. Ісмаель забрав її додому, почистив і поставив на полицю. І лише коли подивився в кінці вересня церемонію вручення «Еммі», виявив, що нагороди, які вручають лауреатам, підозріло схожі на його знахідку.

Експерти оргкомітету «Еммі» заявили, що статуетка, судячи з усього, справжня — зразка 1950–х років. Кому саме її було вручено, встановити неможливо, оскільки смужку металу, на якій було вигравіюване ім’я лауреата, хтось відідрав.

Правилами вручення премії Американської національної телеакадемії її лауреатам категорично заборонено продавати свої статуетки — в тому разі, якщо з якихось причин переможець більше не хоче зберігати приз у себе, він зобов’язаний повернути статуетку оргкомітету. Його представники пильно стежать за дотриманням цього правила — зо­крема, відстежують інтернет–аукціони, щоб у разі чого завадити такому продажу.

Утім Ісмаель Секік свій трофей продавати не збирається. При цьому чоловік запевнив: якщо знайдеться справжній власник або спадкоємці, він радо передасть їм статуетку.