Нестаріючий рекордсмен

21.02.2014
Нестаріючий рекордсмен

Найкраща британська співачка–2014 Еллі Гулдінг. (Рейтер.)

У Лондоні відбулася церемонія вручення однієї з найпрестижніших музичних премій — Brit Awards–2014. Одним із тріумфаторів вечора виявився 67–річний Девід Боуї, який переміг у номінації «Найкращий британський співак» і став найстарішим музикантом, що будь–коли отримував цю відзнаку. Досі цей рекорд належав Тому Джонсу, який 2003 року завоював премію в 62–річному віці. Причому не в головній номінації, а в почесній — «За видатний внесок у музичне мистецтво».

До слова, свою попередню статуетку Brit Awards Боуї отримав рівно 30 років тому.

Гурт Arctic Monkeys, який було номіновано у двох категоріях — «Найкраща британська група» та «Британський альбом року», — завоював обидві нагороди, група Bastille із чотирьох номінацій перемогла тільки в одній — «Британський прорив року». А гурт Disclosure, також номінований чотири рази, залишився взагалі без статуеток.

Найкращою британською співачкою було визнано Еллі Гулдінг, а Бруно Марс і Лорд здобули премії як найкращі міжнародні співак і співачка відповідно.

Піснею року оголосили композицію гурту One Direction, яка так і називається — Best Song Ever, тобто «Найкраща пісня всіх часів».