У жовтні зацвіла «Яблунька»

28.10.2015
У жовтні зацвіла «Яблунька»

Новий дитсадок у селі Степанки.

На відкриття нового дитсадка «Яблунька» у селі Степанки Черкаського району прийшло майже все село. Адже така подія тут сталася вперше за останні 18 років. Саме скільки село не мало власного дитячого дошкільного закладу, і молоді батьки, а їх тут чимало, мусили возити малюків до сусіднього населеного пункту.

«Наш садочок унікальний тим, що він автономний. Ми незалежні від газу, бо в нас своя котельня на твердому паливі, своя свердловина, свої очисні споруди. Окрім цього дитсадок ще й утеплений», — розповідає «УМ» завідуюча «Яблунькою» Алла Семенюк.

Поки що у закладі набрано три групи віком від 3 до 5 років, загалом це 60 діток.

Взагалі на тому місці, де нині виріс новобуд, у радянські часи стояв дитсадок. Але споруда була настільки стара, що не підлягала ремонту, згодом її розібрали. Будівництво нового садочка розпочали, однак зупинили через фінансові проблеми.

Довести до пуття недобудову вирішили минулого року. Як розповідає голова Черкаської облдержадміністрації Юрій Ткаченко, зведення дитсадка в Степанках — це приклад вдалого державно-приватного партнерства. Адже цей дошкільний заклад будували бюджетним коштом (а це понад 5,6 млн. грн.), і коштом місцевого господарства СТОВ «Степанки», яке зацікавлене в розвитку села. «Такого садочка навіть в обласному центрі немає», — зазначає черкаський очільник.

Уже навесні, наголошує завідуюча дитсадком Алла Семенюк, навколо новозбудованого дошкільного закладу планують посадити великий яблуневий сад.