У Севастополі поліція ломами трощила українські сувеніри

22.07.2016
Справжню війну розв’язали поліцейські у місті  Севастополь із продавцями українських сувенірів та вишиванок. Поліцейські за допомогою ломів розгромили кіоски пенсіонерів, інвалідів, матерів-одиначок, опікунів дітей-сиріт та силоміць відібрали все їхнє майно. Окупанти топтали  продукцію  з національною символікою України, вилучивши її  в людей, які не один рік чесно працювали на Історичному бульварі в районі Панорами «Оборона Севастополя».
 
Причому в опалу потрапили й волонтери, які, продаючи товар,  збирали кошти на допомогу хворим людям  та  сиротам. Чомусь не збентежив окупантів і той факт, що всі документи на право ведення торгівлі були в порядку. Місце, де проводилася нічна вакханалія, оточили «силовики», які  грубо відштовхували власників товару, що намагалися врятувати свій крам.
 
«Тільки в мене відібрали товару на сто тисяч рублів, не рахуючи розмінної каси, — розповів на прес-конференції один із постраждалих Дмитро К. — Футболки, сувеніри, ремісничі вироби — все це було звалено до мішків з-під сміття та вивезено  на вантажівках у невідомому напрямку».
 
За словами постраждалих від репресій, те, що сталося у Севастополі, не можна назвати інакше, як нахабний грабунок. Тим більше що до нічної акції, у якій брало участь не менше, аніж двісті поліцейських, приєдналися  й  байкери з організації «Нічні вовки».
 
Відомо, що  до 2014 року представники міської влади у Севастополі спільно з торговцями щорічно затверджували плани розміщення торгових точок. Тепер же єдиний вихід iз ситуації — оскаржити варварські дії поліцейських у прокуратурі та слідчому комітеті Росії. Адже поліцейські просто проігнорували той факт, що раніше на торгові  «точки», що розташовувалися на території Історичного бульвару, арбітражний суд Севастополя наклав забезпечувальні заходи, які забороняють будь-які силові знесення МАФів до закінчення судових розглядів між підприємцями та урядом міста (на даний час справа перебуває на розгляді судової колегії з економічних спорів верховного суду РФ).
 
Слідом за Історичним бульваром у Севастополі за одну ніч поліцейські  також демонтували всі ятки на території автостоянки поруч із центральним входом до Музею-заповідника «Херсонес Таврійський».
 
Наступний етап каральної операції проти українських сувенірів поліцейські окупованого півострова анонсували на Сапун-горі. Вже відомо, що тамтешніх торговців попередили про підготовку до  примусового знесення торгових наметів із товаром з українською патріотичною символікою.