Через ворожі обстріли під Маріуполем загинув захисник України, ще троє — поранені

07.09.2016
Через тиждень після оголошення режиму тиші на Донбасі вздовж лінії розмежування практично мало що змінилося. Адже ворог, хоча й знизив інтенсивність обстрілів, але не припинив вогонь, як про це було домовлено в Мінську.
 
За даними штабу АТО, позаминулої доби окупанти 21 раз обстріляли позиції ЗСУ. І якщо на Донецькому та Луганському напрямках ворог відкривав вогонь лише з кулеметів i гранатометів (особливо неспокійно було у Станиці Луганській), то на Маріупольському напрямку, зокрема в районі Широкиного, — з мінометів калібру 120 і 82 мм.
 
Застосування мінометів окупантами поблизу Широкиного призвело до втрат: один захисник України загинув, ще одного поранено. За словами речника адміністрації Президента з питань АТО Олександра Мотузяника, ще одного бійця поранено в Авдіївці. З пораненнями госпіталізовано й одного поліцейського, який підірвався на вибухівці поблизу цього ж райцентру. n

А ТИМ ЧАСОМ...

Генеральний штаб ЗСУ створив оперативний військовий резерв iз 85 тисяч чоловік.
 
За словами начальника Генштабу Віктора Муженка, всі резервісти мають бойовий досвід і високий рівень психологічної готовності (80% згідно з опитуваннями) захищати Україну.
 
Днями у дев’яти бойових бригадах усіх оперативних командувань ЗСУ розпочалися навчальні збори з резервістами. «Вісім тисяч чоловік виконуватимуть навчально-бойові завдання у складі своїх підрозділів разом iз військовослужбовцями-контрактниками», — стверджує генерал армії Муженко.