Леонід Черновецький продовжує заробляти на киянах

07.09.2016
Вочевидь, що мера Черновецького кияни пам’ятатимуть ще довго. І не через його заслуги, як «батька» міста, а саме як одного з найзахланніших мерів. Льоня «Космос», який потрапив в мерське крісло завдяки щедрим «пайкам» й «улюбленим бабусям» столиці — фактично втік до Ізраїлю.
 
І недарма, адже прокурорам із НАБУ безумовно є що пред’явити екс-меру. А тим часом у столиці залишилося багато власності сім’ї Черновецьких, яку «розкопали» журналісти  програми «Гроші». 
 
Виявляється, екс-меру Леоніду Черновецькому належить цілий житловий будинок у центрі Києва. Коли ще пан мер правив у столиці, кожен із членів родини Черновецьких жив на своєму поверсі. Один належав сину Степану, інший — його батькові. Мали по поверху дружина мера та донька Христина. Сьогодні це помешкання чекає на господарів і, за словами сусідів, частково здається ними в оренду.  
 
Прибуток Черновецьким приносять  й інша нерухомість та фірми родини. Зокрема, у кількох квартирах будинку на Печерську, що належить Христині Черновецькій і де прописаний Степан, і досі є група їхніх бізнес-структур. Більшість із цих втаємничених фірм діють i приносять прибутки, в першу чергу, за рахунок здачі в оренду нерухомості родини екс-мера. 
 
У Христини є квартири на Печерському узвозі та вулиці Михайла Грушевського. А також вона є власницею щонайменше трьох земельних ділянок та величезного, більш ніж на тисячу метрів, палацу в Кончi-Заспі. Ба, більше, володіє нежитловими приміщеннями й офісами у Києві та Вінниці.
 
Напевно, на законних підставах.
 
Щодо колишньої дружина мера — Аліни Айвазової (з якою ще будучи мером Черновецький розвівся, знайшовши молодшу), то вона також не бідує. Жінка володіє чотирикімнатною квартирою у центрі столиці, землею в Козині та двома величезними квартирами із паркомісцями в розкішному готелі «Респект Хол» на березі Чорного моря в окупованому Криму. Додайте ще до її власності 3-кімнатну квартиру в престижному Комфорт-Тауні, 1000 квадратних метрів нежитлової площі в будинку №7, що на Кловському узвозі (котрий належить фірмі Черновецьких), а також 7000 метрів бізнес-центру «Холдинг-сіті». Cловом, по-багатому жити не заборониш!
 
Загалом на всю «рідню» за скромними підрахунками виходить десь 15500 квадратних метрів житла, офісів і магазинів, і ще 1,5 гектара землі в елітній Кончі-Заспі. Напевно, список цей є неповним. Та й навіть цього достатньо, аби зрозуміти, що лише на оренді квартир і офісів Черновецькі можуть заробляти мільйони щомісяця.