У Миколаєві п’яний водій збив на смерть чотирьох осіб і втік

16.09.2016
Співробітники поліції змогли швидко затримати винуватця трагедії у Миколаєві лише завдяки допомозі з боку очевидців ДТП.
 
Чоловіка спіймали аж на даху одного з гаражів за декілька кварталів від місця події. При цьому підозрюваний стверджував, що його автомобіль, нібито, викрали невідомі бандити, а сам він став жертвою пограбування.
 
Проте чоловіка видали характерні травми на тілі та сліди фарби з капота його ж машини.
 
А в якості добровільних помічників поліції виступили свідки резонансного ДТП, які швидко впізнали вбивцю за кермом. Люди розповіли, що чоловік на «БМВ» просто зніс усі заборонні знаки та фішки, які були виставлені на дорозі, та проїхався по працівниках міської комунальної служби на дуже високій швидкості.
 
Зупинити його змогло тільки дерево, в яке й врізалася злощасна іномарка вже після ДТП зі смертельними наслідками. Водій та його пасажири серйозних пошкоджень не отримали, що і дозволило їм усім втекти з місця події.
 
— Водій та його попутники попередньо «накачалися» спиртним в одному з нічних клубів міста, — розповів начальник Управління патрульної поліції міста Миколаєва Максим Ахрамєєв. — Нікому з цієї п’яної компанії навіть в голову не прийшло не те що надати допомогу постраждалим, а навіть банально перевірити, чи живі покалічені ними люди.
 
Замість цього, вони кинулися тікати по дахах гаражів, розташованих біля старого залізничного вокзалу.
 
З’ясувалося, що 31-річний Дмитро Кононенко тривалий час працював як моряк далекого плавання. Приблизно місяць тому він повернувся з чергового рейсу, купив дорогу іномарку, однак, документи з якоїсь причини оформив не на своє ім’я, а на ім’я своєї матері. Швидше за все, так вчинити чоловіка змусила своєрідна «слава», яку він уже раніше здобув у Миколаєві.
 
Його фотографії, а також фотографії його машини разом iз номерами навіть були виставлені в популярному Facebook-паблік «Автобидло-Миколаїв».
 
Проти винуватця трагедії відкрито кримінальне провадження за 286 статтею КК України. Йому загрожує до десяти років позбавлення волі, а також грошовий штраф.