Мішель Морган померла: найчудовіші очі французького кіно заплющились назавжди

23.12.2016
Мішель Морган померла: найчудовіші очі французького кіно заплющились назавжди

Мішель Морган.

Не стало Мішель Морган. Велика французька акторка померла на 97-му році життя, повідомила у вівторок увечері агенція «Франс Пресс» iз посиланням на заяву родини акторки. «Найчудовіші очі французького кіно закрились назавжди», — повідомила родина Мішель Морган у цьому комюніке. Президент Франції Франсуа Олланд так висловився про померлу: «Вона була уособленням елегантності та грації. Її легенда залишила слід на житті багатьох поколінь». 
 
Мішель Морган (справжнє ім’я та прізвище Сімона Рене Руссель) народилася 29 лютого 1920 року в паризькому передмісті Неї-сюр-Сен. Світову славу їй принесла стрічка 1938 року режисера Марселя Карне «Набережна туманів», у якій 18-річна акторка виконала головну роль. Уже як зірка французького кіно 1946 року Мішель Морган стала першою акторкою, яка отримала приз за кращу жіночу роль на Каннському кінофестивалі за роль у фільмі «Пасторальна симфонія», знятого режисером Жаном Деланнуа за однойменним романом Андре Жида.
 
Мішель Морган стала символом французького гламуру, її десять разів обирали «найпопулярнішою французькою акторкою». Вона знялася у більш ніж 70 фільмах. Її партнерами були найвидатніші французькі актори Жан Габен, Жан Маре, Жерар Філіп, Ів Монтан, Жан-Луї Трентіньян, Хамфрі Богарт. Акторка відзначена призом Венеціанського кінофестивалю за життєвий внесок у мистецтво кіно неодноразово здобувала найвищу французьку кінонагороду «Сезар», її зірка є на Алеї слави в Голлівуді. 
 
Сьогодні відбудеться прощання з акторкою в одній iз церков Неї-сюр-Сен, а потім Мішель Морган поховають у Парижі.